Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Heropening Kringloopwarenhuis Opnieuw & Co Dordrecht'
21sep 2016

Heropening Kringloopwarenhuis Opnieuw & Co Dordrecht

DORDRECHT - In het kader van de heropening van Opnieuw & Co is er van donderdag 22 september 13.30 uur tot en met zondag 25 september  van alles te doen bij Opnieuw & Co Dordrecht. Er is een prijzenfestival waar klanten onder andere een jaar lang gratis HVC-kringloopenergie kunnen winnen twv €1.500,-. Er is muziek, kortingen, hapjes, workshops en op zondagmiddag een taxatiemiddag zoals Kunst & Kitsch. Vanaf 25 september is Opnieuw & Co Dordrecht ook iedere zondagmiddag open van 12.00 tot 17.00 uur. Opnieuw & Co Dordrecht is op donderdag 22 september van 9.30 tot 13.30 uur gesloten. De heropening op 22 september zal worden verricht door wethouder Peter Heijkoop van Dordrecht en Dion van Steensel, directeur HVC.

"Het is meer dan een heropening van Opnieuw & Co Dordrecht, het is een afsluiting van een metamorfose van alle vijf kringloopwinkels van Opnieuw & Co in de Drechtsteden en de BAR-gemeenten. Opnieuw & Co is klaar voor de toekomst, op naar het magische jaar 2020", aldus directeur Marcel van Goch.
Opnieuw & Co wil deze heropening en nieuwe fase vieren met haar medewerkers, klanten en vele samenwerkingspartners. Nieuwe moderne kringloopwinkels met vertrouwde maatschappelijke doelstellingen zoals het creëren van (sociale-) werkgelegenheid, het ontlasten van het milieu door hergebruik en een bijdrage leveren aan armoedebestrijding.

Marcel van Goch geeft aan dat het bij Opnieuw & Co in de kern draait om deze twee woorden. Dit is ook de reden waarom aan wethouder Peter Heijkoop met o.a. werkgelegenheid in zijn portefeuille, en aan Dion van Steensel van afvalbedrijf HVC is gevraagd de heropening te verrichten. Opnieuw & Co werkt intensief samen met de sociale dienst van de Drechtsteden en de BAR-gemeenten en ook met HVC.De afgelopen maanden is Opnieuw & Co Dordrecht grondig verbouwd en ruim 600m2 groter gemaakt. Alles is aangepakt, de entree, de koffiecorner, de kassa’s, de vloer, de winkelindeling en er is een verdiepingsvloer in gekomen van ruim 600 m2. De winkel heeft een moderne industriële uitstraling gekregen maar de gezellige hoekjes en het snuffel-gehalte zijn gebleven. Vol trots geeft van Goch aan dat hij samen met zijn team één van de grootste en mooiste kringloopwinkels van Nederland heeft gerealiseerd. Daarbij is heel veel door de medewerkers zelf gedaan.

Omloopsnelheid:
Opnieuw & Co streeft naar een hoge omloopsnelheid van de gebruikte goederen na. Deze hoge omloopsnelheid is de basis van de filosofie van Opnieuw & Co. Dit heeft namelijk vele voordelen, onze klanten vinden het prettig omdat de prijzen laag zijn en het assortiment dagelijks wisselt en wordt aangevuld. Om dit te realiseren hebben we veel medewerkers nodig en dat is goed voor onze werkgelegenheidsdoestelling. Het hergebruik van goederen neemt hierdoor ook toe en het afval wordt minder en dat sluit aan bij onze hergebruikdoelstelling.

Samenwerken
Opnieuw & Co zoekt altijd naar mogelijkheden van samenwerken met organisaties die aansluiten bij haar doelstellingen. Naast de 2 aandeelhouders, Het DaVinci College en Bouman GGZ (Antes), zijn dat onder andere de Drechtsteden, de BAR gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk), HVC, Drechtwerk, MEE, reclassering, Kledingbank, stichting Leergeld, Afval Loont, Social Enterprise, Syndion. Hierdoor ontstaat een stevig netwerk met kansen voor alle partijen. Uitgangspunt daarbij is elkaar te versterken.

Toekomst Opnieuw & Co
Kringloopbedrijven zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit is niet alleen vanwege de crisis maar mensen worden bewuster dat het zonde is om alles weg te gooien. Hergebruik is hot en daarmee wordt de levensduur van producten verlengd. Van Goch geeft aan dat kringloopbedrijven zich constant moeten aanpassen aan de veranderende behoeften van klanten, “we zijn wat dat betreft een echt detailhandelsbedrijf. In de toekomst willen we verder groeien met mogelijk meer vestigingen in de regio of net daarbuiten.

Voor HVC en de gemeenten wil Opnieuw & Co een structurele partner zijn op het gebied van producthergebruik en aan de basis staan van de circulaire economie. Kringloopbedrijven kunnen daar een belangrijk rol in spelen op het gebied van inzamelen, sorteren, repareren en verkopen van herbruikbare goederen en onderdelen. Op dit gebied zoeken ze via hunbranchevereniging (BKN) naar samenwerking met fabrikanten van bijvoorbeeld kleding en meubelen.

Ook op het gebied van (sociale-)werkgelegenheid en het ontwikkelen van vaardigheden bij leerlingen en mensen in trajecten speelt Opnieuw & Co een belangrijke rol. Er werken bijna 400 mensen bij Opnieuw & Co en door de groei zullen dat er meer worden. Het kringloopproces brengt veel en divers werk met zich mee die geschikt zijn voor mensen die moeilijk mee kunnen op de arbeidsmarkt. De overheid bedenkt nieuwe wetten en regels en stelt een quotum in voor bedrijven. Ondanks deze maatregelen, zal Opnieuw & Co in de toekomst voor veel mensen een goede basis, tussenstation of eindstation zijn op weg naar werk.Deel dit bericht met je vrienden!