logo Dordrecht Alles over Dordrecht...

,,Vuurwerk afsteken van 11 tot 1 uur bij jaarwisseling Dordrecht`

donderdag 9 jan 2014
Afbeelding bij nieuwsitem ',,Vuurwerk afsteken van 11 tot 1 uur bij jaarwisseling Dordrecht`'

DORDRECHT -  In Dordrecht lijkt er toch een politiek gesprek los te komen over het afsteken van  vuurwerk op 31 december en 1 januari. GroenLinks raadslid Mary Ruisch heeft herhaalde  malen via twitter laten weten, het een zinnig onderwerp te vinden. Zij weet inmiddels ook columnist Kees Thies aan haar zijde. Hij gaf deze week op zijn vaste plek in AD De Dordtenaar een overdenking. Negenhonderd klachten uit Dordrecht zijn centraal geregistreerd.  Thies vindt het een goed plan om het afsteken van 11 tot 1 uur rond de jaarwisseling te beperken.

Hij schrijft:

"Vanuit Dordrecht is maar liefst negenhonderd keer een klacht ingediend bij het meldpunt vuurwerkoverlast, dat vorig jaar in het leven is geroepen door vijftien lokale GroenLinks-fracties, ondersteund  door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. Er werd vooral geklaagd over extreem harde knallen en over vuurwerkstress bij huisdieren.

Over de angst van mijn eigen Blafmans schreef ik vorige week al, maar vandaag kom ik er nog eens op terug, omdat ik de afgelopen week diverse mailtjes en brieven ontving van een specifieke groep vuurwerkslachtoffers die je eigenlijk zelden of nooit via de media hoort klagen. Ik heb het over de vele honderden, misschien zelfs wel duizenden ouderen in stad en regio die de afgelopen dagen en avonden noodgedwongen binnen bleven. Ik citeer uit een brief van een 84-jarige Dordtse weduwnaar, woonachtig in het Stadswiel: ,,Ik doe nog dagelijks mijn boodschappen in de binnenstad, maar in de laatste dagen van december durf ik simpelweg niet meer buiten te komen. Of het nu opzet was of niet, maar twee jaar geleden kwam er zo’n harde knaller vlak voor mijn voeten terecht. Door de schrik kwam ik ten val en ik kon ook niet meer overeind komen. Met de ambulance werd ik naar het ziekenhuis gebracht en daar werd geconstateerd dat ik mijn bekken gebroken had. Die revalidatie heeft me bijna een jaar gekost.’’

Een Dordtse vrouw (haar leeftijd vermeldt ze niet, maar gezien de strekking van haar verhaal moet ze op z’n minst tachtig zijn) schreef mij het volgende: ,,Mij zul je niet buiten zien op de laatste dag van het jaar. (…) Misschien komt het doordat ik als kind het bombardement op park Merwesteyn van dichtbij heb meegemaakt en ook nog de ontploffing van de stoomketel van de kalkfabriek in de Lijnbaan. Gelukkig is de grootste narigheid nu weer voorbij.’’

Ik wil ouderen zeker niet in het hokje ‘zielig’ stoppen maar hun verhalen, ja soms ware noodkreten, hebben mij wel aan het denken gezet. Ik pleit niet voor een algeheel vuurwerkverbod, maar een korter  ‘afsteekvenster’, dus niet meer op oudejaarsdag, maar louter tussen elf uur ’s avonds en één uur ’s nachts moet voor de liefhebbers toch ruim voldoende zijn?"

Deel dit artikel via je: ',,Vuurwerk afsteken van 11 tot 1 uur bij jaarwisseling Dordrecht`' delen via Twitter ',,Vuurwerk afsteken van 11 tot 1 uur bij jaarwisseling Dordrecht`' delen via LinkedIn ',,Vuurwerk afsteken van 11 tot 1 uur bij jaarwisseling Dordrecht`' delen via Facebook

Reactie: 1

1 Reactie op ,,Vuurwerk afsteken van 11 tot 1 uur bij jaarwisseling Dordrecht` door Marc, op 10 jan 2014, 08:21

Ik vind het een verschrikking dat iemand door de Nationale zeurkous A de Bonte en consorten blijkbaar gesoufleerd word om dit soort speculatieve stukjes te schrijven.

We hebben in Nederland vooral een probleem met gedrag en opvoeding van mensen rond de jaarwisseling, zoals we uit de berichtgeving kunnen opmaken.
De mensen die hier een gebrek in hebben misbruiken dus bijv. een middel als (illegaal) vuurwerk om hun onwezen te bedrijven, maar de focus ligt op het legale vuurwerk en de normale burger.

Zoals hier gelezen gaan we dus het probleem bij het (verkeerde) middel aanpakken en niet bij de bron (de mens en illegaal vuurwerk).
Dit noemen we symptoombestrijding terwijl we behoefte hebben aan bronbestrijding, alleen schijnen we in Nederland daar schrikbarend onmachtig in te zijn.(getuige de behoefte van aanpak op de verkeerde fronten)
En ondertussen zijn we het toch allemaal wel met elkaar eens dat de verbodspolitiek die gehanteerd word ons ondertussen wel uit de keel begint te hangen.

Leuk feitje wat foutief word gebracht in de media:

In fraknrijk steken ze geen vuurwerk af ,ZEGT MEN, en dat moet als voorbeeld worden genomen.
Ten eerste: steken ze met de jaarwisseling 1100(!) auto's in brand
Ten tweede: vallen er diverse doden door geweldpleging.

Moet dit het voorbeeld zijn zoals wij het willen?

Dit klopt natuurlijk van geen kant , want alleen in parijs geld een verbod daarop en word het vuurwerk in frankrijk zelfs het hele jaar door verkocht.
Om het wat duidelijker te maken voeg ik hier een link bij en hieruit kan men opmaken dat men alleen in Ierland een verbod heeft en dat men door heel Europa vrolijk vuurwerk afsteekt en verkoopt.

http://www.vuurwerktraditie.nl/bibliotheek/bestanden/Europakaart_1.0.pdf


Dit is een onderwerp waar ik graag met de mensen van G.L. over in discussie ga want de halve waarheden en suggestieve berichtgevingen van hun kant vliegen je om de oren en verpesten uiteindelijk iets waar een meerderheid in Nederland wel heel veel plezier aan beleeft.
Een Nationaal feest wat we met zijn allen moeten koesteren en bewaren voor ons nageslacht met alles wat daarbij hoort in de vorm zoals we het nu kennen zonder de excessen die daar NIET bij horen.

Daar moeten we aan WERKEN! en niet oplossen met verbieden ,inperken en zeker niet laten misbruiken als stokpaardje voor een politieke partij om zieltjes te winnen.

m.v.g. M.R Popijus

Reactie Toevoegen

Meer actueel nieuws

29-05

Zaai-acties helpen Dordtse vlinders en bijen

DORDRECHT -  Met emmers vol zaad liepen vrijwilligers van het Platform Duurzaamheid Dordrecht over braakliggende terreinen in Wielwijk, op het Leerpark en bij de Kerkeplaat. Daar zaaiden ze woensdag 27 mei in totaal 15 kilo vlindervriendelijke, kleurrijke, bloemenzaden uit.   De bloemenvelden verrijken de biodiversiteit op het eiland en helpen de vlinders en de bijenstand en zorgen voor een vrolijke aanblik. De vrijwilligers van de werkgroep Natuur, Voeding & Gezondheid hebben dit jaar daarom ook veel zonnebloempitten gezaaid...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Zaai-acties helpen Dordtse vlinders en bijen'
29-05

Kadernota 2016: Samen werken aan een krachtige stad

DORDRECHT - Het college van B&W gaat de komende jaren door met het in balans houden van de gemeentelijke inkomsten en uitgaven. De financiële opgave loopt onder invloed van verschillende ontwikkelingen op tot 8,1 miljoen in 2019. Bezuinigingen en hervormingen zijn noodzakelijk om voldoende financiële middelen over te houden voor onze kwetsbare inwoners...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Kadernota 2016: Samen werken aan een krachtige stad'
29-05

Restaurant Mevlana gesloten na Steekincident

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M. Brok heeft restaurant Mevlana, Achterom 12 in Dordrecht, per direct gesloten nadat in of in de directe buurt van het restaurant iemand dusdanig ernstig verwond is met een mes, dat deze naar het ziekenhuis moest voor verdere behandeling. Het incident heeft plaatsgevonden op zaterdag 23 mei 's morgens vroeg. Nader politieonderzoek wees uit dat er dusdanig geweld was gebruikt dat een spoedsluiting opgelegd kon worden...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Restaurant Mevlana gesloten na Steekincident'
29-05

Genomineerden Innovatie Award 2015 bekend

DRECHTSTEDEN - De genomineerden voor de Innovatie Award 2015 zijn bekend. De vier genomineerden zijn: Cofana (Sliedrecht), Danser Group (Sliedrecht), IQ Messenger (Dordrecht) en Livable (Rotterdam).   De uitreiking van de Innovatie Award 2015 vindt plaats op woensdag 10 juni a.s. tijdens een gala-avond in het Postillion Hotel Dordrecht.   Voorafgaand aan de uitreiking van de Innovatie Award 2015 zullen Jan Peter Balkenende, Richard Korteland en Wim de Leur de resultaten presenteren van de workshops die tijdens het congres Aerospace meets Maritime van 28 mei jl...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Genomineerden Innovatie Award 2015 bekend'
29-05

Samenwerking gemeente en ondernemers kernwinkelgebied

DORDRECHT - Samenwerking gemeente en ondernemers KernwinkelgebiedWethouder Mos (Economische Zaken) en de heer Ter Steeg, voorzitter van de Vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht (POBD) hebben gisteren een uitvoeringsovereenkomst ondertekend. In deze overeenkomst is afgesproken dat de opbrengsten uit de reclamebelasting en de aanvullende gemeentelijke subsidie van 65.000 euro per jaar worden ingezet voor gezamenlijke ondernemersactiviteiten in het kernwinkelgebied van Dordrecht.   Eind 2014 heeft de gemeenteraad de verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting voor het kernwinkelgebied in de binnenstad vastgesteld. Deze reclamebelasting vormt de basis voor het ondernemersfonds...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Samenwerking gemeente en ondernemers kernwinkelgebied'
29-05

Steeds meer ZZPers, nú 880.000 in NL, 13.000 in de Drechtsteden (+ video)

DRECHTSTEDEN - Het was donderdagavond 28 mei 2015 druk bij de ‘kick off’ van de Stichting (i.o.) ZZPer Drechtsteden in het Bedrijvencentrum Drechtsteden in Sliedrecht. Het kersverse zevenkoppige bestuur, aangevoerd door voorzitter Peter de Korte, presenteerde zichzelf aan ZZPers uit de regio Drechtsteden. De Sliedrechtse Wethouder Len van Rekom gaf ook acte de présence. In zijn een openingspeech gaf hij aan “Net als voor winkeliers en ondernemers is het belangrijk dat er een specifiek platform is voor de steeds groter wordende groep ZZPers. In Nederland zijn dat er nu al  in totaal 880.000 en het aantal neemt nog steeds toe. in de regio Drechtsteden zijn nu 11.000 ZZPers;  waarvan 6000 in Dordrecht, 1500 in Papendrecht, 900 in Alblasserdam en 800 in Sliedrecht.“ Onder het motto ”Ervaring delen, kennis vermenigvuldigen”  komen de leden van de Stichting (i.o.) ZZPer Drechtsteden bij elkaar...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Steeds meer ZZPers, nú 880.000 in NL, 13.000 in de Drechtsteden (+ video)'
29-05

Drechtsteden nog beter bereikbaar met spitsdienst waterbus

DRECHTSTEDEN / SLIEDRECHT - Lijn 20 van de waterbus vaart vanaf aanstaande maandag, in de spits vaker en sneller tussen de Merwekade in Dordrecht en de Erasmusbrug in Rotterdam. Vandaag is de officiële ingebruikname van het duurzame elektrische schip; maandag start de nieuwe spitsdienstregeling. Van maandag t/m vrijdag vaart er tijdens de ochtend- en avondspits een extra schip...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Drechtsteden nog beter bereikbaar met spitsdienst waterbus'
29-05

Veel nieuwe gezichten en positieve sfeer tijdens DKIB- netwerkborrel

DORDRECHT - Op 28 mei jl. vond de DKIB- netwerkborrel plaats bij Chez Heeren Jansen. Organisator By Lipman is tevreden over de opkomst...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Veel nieuwe gezichten en positieve sfeer tijdens DKIB- netwerkborrel'
29-05

Nieuwe spits- en dal veerdienst Waterbus van start

DRECHTSTEDEN - Vanaf 1 juni extra afvaarten en rechtstreeks naar Kinderdijk. Waterbus, het grootste OV veerdiensten netwerk van Nederland, start op maandag 1 juni met de nieuwe spits- en dal veerverbinding op de route Dordrecht-Rotterdam. In opdracht van de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden wordt er in de spitsuren van maandag t/m vrijdag vaker gevaren naar Rotterdam met een extra schip. Tijdens de daluren, weekenden en vakanties gaat Waterbus een rechtstreekse, dagelijkse lijndienst onderhouden tussen Dordrecht, Rotterdam en het Werelderfgoed Kinderdijk, waar voor Waterbus een eigen steiger is aangelegd...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Nieuwe spits- en dal veerdienst Waterbus van start'
29-05

Marjolein Meijers te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Zaterdag 30 mei is Marjolein Meijers de hoofdgast in het radioprogramma Studio De Witt. Meijers, voormalig lid van het bekende duo De Berini’s, is actief op het gebied van kleinkunst en cabaret.  Zij gaat met Ben Corino in gesprek en kiest zelf de muziek uit. In het tweede uur zal er weer aandacht zijn voor de actualiteit in Dordrecht. Technicus en sidekick is Robert Schreuder. Studio De Witt, het bekende programma op Drechtstad FM, is iedere zaterdag te beluisteren op 95.7 FM tussen 10.00 en 12.00 uur...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Marjolein Meijers te gast bij Studio De Witt'
29-05

Jong talent gezocht voor 'De Scheffer 2015'

DORDRECHT -  Voor haar tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge Nederlandse kunstenaars 'De Scheffer' zijn de Vereniging Dordrechts Museum en het Dordrechts Museum op zoek naar jong talent. De prijs bestaat uit een stimuleringsaankoop waarvoor € 5.000.- beschikbaar is. Daarnaast krijgt de winnende kunstenaar een expositie in het Dordrechts Museum...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Jong talent gezocht voor 'De Scheffer 2015''
29-05

Dordrecht start 6 juni met verkoop nieuwe zelfbouwkavels

DORDRECHT - Opnieuw geeft Dordrecht grond uit voor zelfbouw. Op zaterdag 6 juni om 9.00 uur start de verkoop van kavels in deelgebied B-Noord van de nieuwe wijk Stadswerven. De zelfbouwlocatie grenst aan de rivier de Merwede. De verkoop is bij DordtYart (de voormalige Biesboschhal) aan de Maasstraat 11...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Dordrecht start 6 juni met verkoop nieuwe zelfbouwkavels'
28-05

Atlas voor gemeenten: 'Dordrecht veel aantrekkelijker als woonplaats'

DORDRECHT - Dordrecht is in 10 jaar tijd een stuk aantrekkelijker geworden als woonplaats. De gemeente is in deze periode gestegen van plaats 30 naar plaats 17 op de ranglijst van de 50 grootste gemeenten. Alleen al het afgelopen jaar steeg Dordrecht van 22 naar 17...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Atlas voor gemeenten: 'Dordrecht veel aantrekkelijker als woonplaats''
28-05

12 uur opgesloten zitten met water en een kommetje rijst

DORDRECHT - Tien deelnemers laten zich in een hokje van 1 bij 2 meter opsluiten In Khotinsky om aandacht te vragen voor kinderprostitutie en streven er naar om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarmee worden er meisje bevrijd uit de prostitutie. Erica de Winter zet zich al een tijdje in als vrijwilligster voor Stichting Free a Girl en begeleid de locatie alsmede de 10 deelnemers tijdens deze inzamelingsactie. Dan de Winter, haar man, helpt mee om de kandidaten op te sluiten, te bevrijden en te steunen tijdens de opsluiting. Gedurende de periode van 2 tot en met 6 juni a.s...
Afbeelding bij nieuwsbericht: '12 uur opgesloten zitten met water en een kommetje rijst'
28-05

Beeldengroep teruggeplaatst op gebouw De Holland

Gebouw De Holland in Dordrecht heeft al een prachtige renovatie achter de rug. Donderdag 28 mei, is onder het toeziend oog van wethouder Piet Sleeking, bewoners en betrokkenen de beeldenpartij van het gebouw teruggeplaatst

DORDRECHT - Gebouw De Holland in Dordrecht heeft al een prachtige renovatie achter de rug. Donderdag 28 mei, is onder het toeziend oog van wethouder Piet Sleeking, bewoners en betrokkenen de beeldenpartij van het gebouw teruggeplaatst. Het beeld weegt maar liefst 8 ton en wordt met speciaal vervoer naar het Nationaal Onderwijsmuseum gebracht, dat zijn intrede heeft genomen in gebouw De Holland. Bij het verplaatsen van het originele beeld moest er gebruik gemaakt worden van gesloten vervoer, aangezien men bang was dat het hoofd van het beeld zou afbreken. Aangezien het beeld, gemaakt van de turfsteen Weiberner Tuf, te kwetsbaar was om nog te repareren en conserveren is ervoor gekozen een reproductie te maken...
foto bij 'Beeldengroep teruggeplaatst op gebouw De Holland'
28-05

De stad Dordrecht blinkt uit door opknappen binnenstad en goede bereikbaarheid

DORDRECHT - Bovenstaande conclusie trokken onderzoekers die Nederlandse steden vergeleken op waarde van erfgoed. Authentiek wonen in een historische binnenstad is enorm populair aan het worden, vooral onder jongeren. In die steden groeit de bevolking en die binnensteden hebben minder last van vergrijzing...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'De stad Dordrecht blinkt uit door opknappen binnenstad en goede bereikbaarheid'
28-05

Kom Hollandse Nieuwe proeven op de haringparty van Visser & Visser

DRECHTSTEDEN - Woensdag 10 juni organiseert Visser & Visser van 16.00-18.00 uur de jaarlijkse haringparty. Een traditie die we graag met u voortzetten. Ondernemers uit Dordrecht en omstreken zijn van harte uitgenodigd de Hollandse Nieuwe te komen proeven...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Kom Hollandse Nieuwe proeven op de haringparty van Visser & Visser'
28-05

Dag van Hoop in teken van veertig jaar De Hoop

DORDRECHT - Op zaterdag 27 juni organiseert De Hoop een heel bijzondere open dag. Aan de hand van het thema ‘God is trouw’ wordt het veertigjarig bestaan van De Hoop gevierd. Op 27 juni is iedereen vanaf 12.00 uur van harte welkom op de Provincialeweg 70 in Dordrecht voor de Dag van Hoop. Daar is ook dit jaar weer van alles te beleven...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Dag van Hoop in teken van veertig jaar De Hoop'
28-05

fit20 Dordrecht viert eerste verjaardag

DORDRECHT - Trainen in slow motion met hoge intensiteit populair onder inwoners van Dordrecht De fit20 studio van Nathalie Keijzer aan het Achterom 13 bestaat op 10 juni precies een jaar. fit20 Dordrecht richt zich op mensen die weinig tijd hebben en gebaat zijn bij persoonlijke begeleiding. De klanttevredenheid van de studio bewijst dat de formule succesvol is...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'fit20 Dordrecht viert eerste verjaardag'
28-05

Beelden weer op gebouw de Holland geplaatst

DORDRECHT - Op het dak van het gebouw De Holland in Dordrecht is donderdag een replica van de oude beeldengroep getakeld. Op 11 juli opent het Nationaal Onderwijsmuseum zijn deuren in het markante gebouw. De beeldengroep boven de entree was te vervallen om gerestaureerd te worden. Daarom is het enorme beeld door de Dordtse beeldhouwer Bas Oomen nagebouwd in Tienhoven...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Beelden weer op gebouw de Holland geplaatst'
28-05

'Open Space' bijeenkomst over PGB Jeugdhulp

HENDRIK IDO AMBACHT - / DRECHTSTEDEN - Waar loop jij tegenaan bij het gebruik van een PGB Jeugdhulp? Wat zou je gemeenten hierin willen meegeven voor de toekomst? Wil jij met professionals, cliëntvertegenwoordigers en beleidsmedewerkers meedenken over het PGB Jeugdhulp in de toekomst? Heb jij tips of ervaringen voor gemeenten om PGB Jeugdhulp te verbeteren? Meld je dan aan voor de ‘open space’ bijeenkomst over dit onderwerp op maandagmiddag 8 juni van 13.00 – 16.00u locatie: Raadzaal van het gemeentehuis van HI Ambacht, Weteringsingel 1, HI Ambacht. Bij de start presenteren cliëntvertegenwoordigers, professionals en ambtenaren een aantal vraagstukken waarmee we in kleine groepen aan de slag gaan. Wat speelt er in dit vraagstuk? Wat zijn de kansen en belemmeringen? Aan het einde van de bijeenkomst wordt voor het vraagstuk kort toegelicht wat het resultaat is van de discussie en worden de resultaten meegenomen om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de bijeenkomst bespreken we ook hoe jullie op de hoogte worden gehouden van de vervolgstappen. Het programma ziet er als volgt uit: Programma 13.00 uur Inloop met koffie en thee 13.15 uur Opening door wethouder Michiel van der Vlies 13.30 uur Toelichting programma en spelregels door Hetty Jobse 13.45 uur Plenaire presentatie over PGB 14.00 uur Pitchen van vraagstukken door aanwezigen aan de hand van thema's 14.15 uur Eerste themaronde over ingebrachte vraagstukken 14.45 uur Pauze koffie & thee 15.00 uur Tweede themaronde over ingebrachte vraagstukken 15.30 uur Afronding...
Afbeelding bij nieuwsbericht: ''Open Space' bijeenkomst over PGB Jeugdhulp'
27-05

Handelsdelegatie uit Kameroen bezoekt Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Op donderdag 28 mei 2015 om 14.00 uur ontvangt burgemeester drs. A.A.M. Brok een handelsdelegatie uit Kameroen...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Handelsdelegatie uit Kameroen bezoekt Drechtsteden'
27-05

Vijfentwintig jaar Galerie Blom: 'Jubileumparade'

DORDRECHT - Van 4 juni tot en met 18 juli exposeren Jacques Bage, Chantal Chapelle, Pascal Courcelles, Roland Devolder, Stef Jurriën, Arnold Niessen, Pascal Radar, Jaap Hillenius, Mart Kempers,  Fon Klement, Greetje Petri, Hans Petri, Anne Vignal, Harro Wassing en Yang Din schilderijen, aquarellen en bronzen beelden bij Galerie Blom, Joh. de Wittlaan 43, 3311KH Dordrecht, (1 min. lopen vanaf Station Dordrecht Centr.) Dit jaar bestaat Galerie Blom 25 jaar...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Vijfentwintig jaar Galerie Blom: 'Jubileumparade''
27-05

'Buddingh’ zit nu op mijn schouder,' dordtse dialogen met Wim Huijser (+video)

DORDRECHT - De afgelopen week is er de nodige publiciteit geweest rondom het verschijnen van de biografie van C. (Kees) Buddingh’. Voor wie meer wil weten over de biograaf Wim Huijser is de laatste uitzending in de serie interviews in Dordtse dialogen een aanrader...
Afbeelding bij nieuwsbericht: ''Buddingh’ zit nu op mijn schouder,' dordtse dialogen met Wim Huijser (+video)'
27-05

Jeugdtheater Hoe dichter bij Dordt in DordtYart

DORDRECHT - De legende van de Dordtse Schapenkoppen komt op zondag 31 mei tot leven in DordtYart, Maasstraat 11 in Dordrecht. Getalenteerde leerlingen (10-12 jaar) van Jeugdtheaterschool Dordrecht spelen die dag om 11.30, 14.00 en 16.30 uur de voorstelling Hoe dichter bij Dordt, met zang en dans. De legende van de “Schapekoppen” stamt uit de 17e eeuw en vertelt het verhaal van een schaap dat verkleed als jongen langs de Dordtse stadspoorten de stad binnen werd gesmokkeld. Zo hoefde men geen tol te betalen voor het schapenvlees...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Jeugdtheater Hoe dichter bij Dordt in DordtYart'
27-05

Schouwburg Kunstmin verkoopt binnen twee uur 3000 theaterkaarten voor het nieuwe theaterseizoen

DORDRECHT - Schouwburg Kunstmin verkoopt binnen twee uur 3000 theaterkaarten voor het nieuwe theaterseizoen Op de eerste dag van de voorverkoop voor het nieuwe  theaterseizoen heeft Schouwburg Kunstmin binnen twee uur tijd 3000 theaterkaarten voor het nieuwe theaterseizoen verkocht. De voorverkoop is gestart voor Fans en VIPS. Dit zijn bezoekers die de programmering van Schouwburg Kunstmin met een donatie een steuntje in de rug geven...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Schouwburg Kunstmin verkoopt binnen twee uur 3000 theaterkaarten voor het nieuwe theaterseizoen'
27-05

Basisschool de Regenboog voert uniek continurooster in

DORDRECHT - Basisschool de Regenboog start met een unieke vorm van het continurooster. Alle kinderen gaan 4 dagen van 8.30 tot 14.15 uur naar school en op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur. De kinderen zullen met de leerkracht eten...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Basisschool de Regenboog voert uniek continurooster in'
27-05

De nieuwe Alex van Warmerdam in premiere bij The Movies

DORDRECHT - De première van SCHNEIDER VS. BAX, een nieuwe film van/met Alex van Warmerdam - voor ons de beste filmmaker van Nederland -. Een film met een grote grimlach over de schrijver Bax die een huurmoordenaar probeert te ontlopen. Als voorpremier een LadiesNight met de film RENDEZ-VOUS op dinsdag 2 juni...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'De nieuwe Alex van Warmerdam in premiere bij The Movies'
26-05

Dordtse bedrijf ProcoliX adopteert een hele rij stoelen in Schouwburg Kunstmin

DORDRECHT - Het Dordtse bedrijf ProcoliX Managed Hosting steunt Schouwburg Kunstmin door een volledige rij van 25 theaterstoelen in de Grote Zaal te adopteren. Het gaat om de hele rij P in de Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin. ProcoliX Managed Hosting is het eerste bedrijf dat een hele rij stoelen adopteert...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Dordtse bedrijf ProcoliX adopteert een hele rij stoelen in Schouwburg Kunstmin'
26-05

Samen naar Teresa

DORDRECHT - Samen naar Teresa! Niet in het Spaanse Ávila, maar in het Nederlandse Kruisherenklooster te St. Agatha bij Cuijck. Daar heeft het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven op 01 mei 2015 een, voor velen interessante, expositie geopend...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Samen naar Teresa'