logo Dordrecht Alles over Dordrecht...

Ark van Noach wordt nagebouwd in Dordrecht

maandag 30 nov 2009
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ark van Noach wordt nagebouwd in Dordrecht'

DORDRECHT - Langs de N3 ter hoogte van de brug over de Beneden Merwede (Papendrechtse brug) verrijst in de 1e Merwedehaven een imposant bouwwerk van hout, dat inmiddels duidelijk de vorm van een schip heeft gekregen. Het gaat hier om een replica van de ark van Noach op ware grootte, gebouwd door Johan Huibers.

De gemiddelde Nederlander denkt misschien wel: “die man is gek”, als ze het verhaal horen van iemand, die zijn hele hebben en houden in het bouwen van een schip stopt, wat op het eerste gezicht misschien geen enkele functie of doel dient. Een ontmoeting en rondleiding over het schip doet dit idee echter snel wegebben. Hieronder het verhaal van de ark.

Binnengekomen, kijken we onze ogen uit. Het betreft een immens, grotendeels houten schip, met 6 verdiepingen, metend 140 bij 25 bij 18 meter. De ruimtes zijn allemaal nog leeg en puur voorzien van basale indeling en trappen. Hier gaat echter verandering in komen...

Na een zoektocht waarbij we Johan uiteindelijk weer beneden gekomen aantreffen (je kunt gemakkelijk iemand uit het oog verliezen op zo'n schip), neemt hij ons mee naar de bouwkeet op de voorplecht en vertelt ons over zijn drijfveer en zijn doel met dit schip, de ark.

Op de vraag wat zijn beweegredenen zijn om de ark na te gaan bouwen, antwoordt Johan dat dit gebaseerd is op zijn geloof. Hij straalt een passie en visie uit als hij vertelt dat hij graag mensen op een uitnodigende, maar vrijblijvende manier wil ontvangen en niet langs de deuren wil gaan leuren met het geloof. Dat spreekt ons wel aan. Tevens benoemt hij dat hij een brug wil slaan naar andere geloven, het zondvloedverhaal komt immers ook bijv. in de Koran voor. Daarnaast vertelt hij, dat ook voor niet-gelovigen, die het fenomeen geloof bestuderen, dit een heel vrijblijvende kennismaking kan zijn met het geloof.

Hoe komt zo'n ark eigenlijk in Dordrecht terecht, terwijl Johan zelf uit Broek Op Langedijk, Noord-Holland komt? Oorspronkelijk is Johan begonnen met de bouw van de ark in Sliedrecht, waar hij een ligplaatsvergunning voor een jaar had. Deze werd niet verlengd, omdat een ander schip op die plek gebouwd moest worden. De ark is toen in overleg tussen de burgemeester van Sliedrecht en Dordrecht, naar zijn huidige ligplaats verhuisd, waar hij nu vijf maanden ligt en tot juni 2010 mag blijven liggen.
In juni hoopt Johan de ark tevens zo ver te hebben, dat hij opengesteld kan worden voor het publiek.

Als Johan begint te vertellen over wat er allemaal in de ark komt, ontvouwt zich een beeld van een museum-themapark dat echt bijzonder en spectaculair is. Zo komt er op de voorplecht en achtersteven van de ark een amfitheater en komen er een restaurant en twee filmtheaters. Het amfitheater op de voorplecht zal als eerste gerealiseerd worden en biedt plaats voor wel 2200(!) mensen.

Wanneer bezoekers de ark binnenstappen, kunnen zij middels zgn. 'olifantenstappen' een route volgen langs allerlei spelletjes en doe-dingen om zo het verhaal van de zondvloed en de ark te leren kennen. Ook zal er een heus treintje rijden, dat bezoekers langs verschillende onderdelen rijdt, waar ook bewegende (kunst)dieren zullen rondlopen en animaties en scènes worden uitgebeeld. Er komt zelfs een heuse robotleeuw, die op eigen kracht rondloopt in de ark.

Een voorbeeld van zo'n spel is een spel met 'nisjes'. In de bijbelse versie van het zondvloedverhaal vormen deze namelijk de basis van de constructie van de ark. Je zou dit kunnen voorstellen als een soort honingratenstructuur met ruimtes van ongeveer twee bij drie meter. Plak je heel veel melkpakken aan elkaar, dan kun je hiervan een drijvend vlot maken. Zo zou ook de bijbelse ark van de buitenkant zijn gemaakt, in dit geval van houten nisjes, aan beide kanten besmeerd met pek om lekkage te voorkomen. Tevens werd hierin het voedsel voor de dieren opgeslagen.

 

Benedenruimte ark Dierendek
De onderste ruimte in de ark waar verschillende doe-dingen komen en het treintje zal rijden Het dierendek, hier komen straks echte beesten rond te lopen

Op de tweede verdieping van de ark komt een ruimte met daarin echte dieren, je kunt hierop neerkijken vanaf de vide. Op deze verdieping wordt een speciale vloer aangelegd die het schoonhouden van de dieren vergemakkelijkt.

Hierboven komt het restaurant en ook twee bioscoopzalen die ook aan veel mensen een zitplaats bieden. Deze tonen gesynchroniseerd de film 'Flatland'. Een film die gaat over tweedimensionale wezens die een bezoek krijgen van een driedimensionaal wezen. (Zie: http://www.flatlandthemovie.com/)

Op de volgende verdieping komen dan nog een aantal woningen, waar onder andere Johan zelf deels zal wonen en uiteindelijk komt er nog een vogelverblijf met vrij rondvliegende vogels.

Verder benoemt Johan nog dat er een aantal bomen tentoongesteld gaan worden, die gevonden zijn en dwars door verschillende steenkoollagen heenlopen die enkele 10.000-en jaren na elkaar gevormd zouden zijn. Op de vraag of de aarde er miljoenen dan wel miljarden jaren over gedaan heeft om zo te worden als hij nu is, antwoordt Johan kort en bondig: “Nergens op gebaseerd, veel feiten laten het tegendeel zien”. Zo noemt hij een voorbeeld over afzetting op de oceaanbodem, dat deze 1 mm. per jaar groeit. Bij de Titanic troffen mensen tijdens het zoeken 11.000 millimeter sediment aan, wat betekent dat de oceaanbodem niet ouder dan 11.000 jaar kan zijn. Dat, en veel meer van dit soort dingen zijn straks te bekijken in de ark.

Als ik Johan vraag of zijn ideeën gedragen worden door de wetenschappelijke wereld, antwoordt hij: “Nee”. Wel zegt hij dat verschillende onderzoeksresultaten van reguliere wetenschap wel steeds met dit soort zaken naar voren komen en dat hier geen antwoorden op zijn. Ook benoemt hij instellingen als 'de oude wereld', 'creaton' (Nederlands) en 'answers in genesis' (Engels) die zich hiermee bezig houden.

Een ander bijzonder en uniek aspect aan deze ark is dat hij een kustvaarderscerfiticering krijgt. Dit betekent dat de ark vanuit Nederland verschillende plekken in Europa aan kan doen. In ieder geval staat op de planning om in 2012 bij de Olympische spelen in Londen aanwezig te zijn.

Verder wordt er heel veel aandacht besteed aan brandveiligheid, want zo'n houten boot, hoewel hout niet verschrikkelijk brandbaar is, moet toch beschermd worden, zeker als er zoveel mensen komen. Zo krijgt het schip onder andere een zeer geavanceerde overdrukinstallatie en kunnen brandweerlieden daardoor veel gemakkelijker komen op bepaalde plekken waar brand is.

Ook interessant om te noemen is de biometrische identificatie bij de ingang, waardoor scores van de diverse doe-dingen c.q. spelletjes bij te houden zijn. Tevens handig voor ouders met kinderen, want voor hen zal het een uitermate educatieve omgeving zijn, als ze kwijtraken kun je ze zo weer terugvinden.

De volgende bouwfasen in de ark zijn het wind- en waterdicht maken van het schip, het brandveilig maken en het afwerken voor het eerste publiek. Er wordt gewerkt met eigenlijk slechts 4 man voltijd, echte vakmannen die het klappen van de zweep kennen want Johan heeft eerder al een kleinere versie van de ark gebouwd.
Met de opbrengsten van de kleine ark wordt de bouw van de grote gedeeltelijk gefinanciëerd. Verder drijft het project op donaties en ook op leningen.

Zal de openstelling van de ark in onze mooie stad Dordrecht plaatsvinden? Johan hoopt dat hij op de plek kan blijven liggen en het Dordtse publiek daarmee de primeur mag beleven van dit bijzondere project. Of dit allemaal doorgaat, hangt van de burgemeester af.

We lopen weer over de eenvoudige loopplank van het schip af en kijken nog even om. Wat een immens schip is het toch eigenlijk en wat een bijzonder verhaal. Het enthousiasme van Johan werkt zeker aanstekelijk en we gaan de ark dan ook zeker bekijken als hij af is!

Zie ook: www.arkvannoach.com

Foto's ark van Noach, gebouwd door Johan Huibers
   
 De vide  Kijk op de ruimte waar één van de filmzalen zal komen
De ark, zoals deze aan de eerste Merwedehaven ligt De voorplecht van de ark met daarop de bouwkeet. Hier wordt het amfitheater gerealiseerd

 

Deel dit artikel via je: 'Ark van Noach wordt nagebouwd in Dordrecht' delen via Twitter 'Ark van Noach wordt nagebouwd in Dordrecht' delen via LinkedIn 'Ark van Noach wordt nagebouwd in Dordrecht' delen via Facebook

Reacties: 0

Reactie Toevoegen

Meer actueel nieuws

27-04

Duizenden bezoekers bij Grand Parade

DORDRECHT  / PAPENDRECHT - De Grand Parade was een waar spektakelstuk. Op de oevers van Papendrecht, Dordrecht en Zwijndrecht stonden duizenden mensen hun ogen uit te kijken naar de tientallen fraaie boten. Ook de Ark van Noach trok veel bekijks, want deze ligt normaliter stil. Een bijzonder waagstuk was dat bovenop het schuine dak van de Ark een man heen en weer liep.   Heeft u zelf nog fraaie foto's gemaakt, mail het dan door aan info@dordrecht.net. De onderstaande foto's zijn genomen vanaf de kade van Papendrecht.   Foto: Bert de Lange   ...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Duizenden bezoekers bij Grand Parade'
27-04

Koningsdag met Koninklijke familie groot volksfeest!

Wat een feest! Dordrecht heeft zich op een geweldige wijze aan heel Nederland laten zien.

DORDRECHT - Vandaag, maandag 27 april, vierden de Koning en de Koninklijke familie in Dordrecht de eerste Koningsdag nieuwe stijl. Zij deden de binnenstad van Dordrecht aan per bus en te voet. De burgemeester van Dordrecht, Arno Brok, kijkt terug op een zeer geslaagde Koningsdag...
foto bij 'Koningsdag met Koninklijke familie groot volksfeest!'
27-04

Dordrecht is klaar voor Koningsdag

DORDRECHT - Ongeveer een uur voordat Koning Alexander arriveert op het Hof. Het blauwe tapijt is zojuist helemaal netjes gezogen met een stofzuiger. De genodigden zitten klaar om de koning welkom te heten en zijn in afwachting van de officiële opening van Het Hof door de koning. ...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Dordrecht is klaar voor Koningsdag'
27-04

Ochtendkranten brengen Nederland alvast onder stoom voor Koningsdag nieuwe stijl in Dordrecht

DORDRECHT – De ochtendkranten besteden al veel aandacht aan Koningsdag nieuwe stijl in Dordrecht. In het landelijke AD blikt NOS presentatrice Astrid Kersseboom vooruit. ,,Augustijnenklooster dé plek op de route”, is de kop boven het artikel...
26-04

Zelfs in Amerika valt Koningsdag in Dordrecht op voorhand al op

DORDRECHT - Minister John Kerry heeft een verklaring uitgegeven over Koningsdag, dat aanstaande maandag Dordrecht even tot middelpunt maakt. De verklaring heeft als tekst: On the Occasion of Koningsdag in the Kingdom of the Netherlands Press Statement John Kerry Secretary of State Washington, DC April 24, 2015   On behalf of President Obama and the people of the United States, I congratulate the people of the Netherlands as you celebrate Koningsdag on April 27. The United States and the Netherlands share a deep friendship, rooted in our commitment to democracy and rule of law. Our partnership dates back as far as the first intrepid Dutch explorers who navigated the shores of the New World and established New Amsterdam, where New York City stands today. This year also marks the 70th anniversary of your liberation during World War II...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Zelfs in Amerika valt Koningsdag in Dordrecht op voorhand al op'
26-04

Kerken in Dordrecht verspreiden tienduizend folders om gastvrijheid rond Koningsdag te tonen

DORDRECHT – Tienduizend folders zijn gedrukt om mensen te kunnen informeren over de gastvrijheid rond Koningsdag van de kerken in Dordrecht. Het Platform Raad van Kerken Dordrecht is hiervan de aanjager. De kerken kiezen hun eigen mogelijkheden om gastvrij te zijn...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Kerken  in Dordrecht verspreiden tienduizend folders om gastvrijheid rond Koningsdag te tonen'
25-04

VanAlleTijden laat het lied 'Brood Gekroond' horen

DORDRECHT - Op zaterdag 25 april werd  in VanAlleTijden aan de Grotekerksbuurt 44 in Dordrecht het Dordts Koningsbrood bezongen. Ronald van der Schelde en Timon Fieggen schreven het lied 'Brood Gekroond' speciaal voor het Koningsbrood. Het gaat over het delen van het brood, 'wie geeft komt nooit tekort'...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'VanAlleTijden laat het lied 'Brood Gekroond' horen'
25-04

Ben Corino van Studio de Witt zet RTV Dordrecht in de lift

DORDRECHT - Studio de Witt is een echt Dordrecht programma op de radio (Drechtstad FM) en soms met een TV variant. Ben Corino mag zich verheugen in steeds meer luisteraars en soms kijkers. Vandaag, twee dagen voor een kranslegging bij de Dordtse broers De Witt die in 1672 werden vermoord, was er een speciale uitzending tegenover het standbeeld.  Daarmee zet Corino de zender in de lift, want bijvoorbeeld luisteraars via internet zit in een stijgende lijn...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Ben Corino van Studio de Witt zet RTV Dordrecht in de lift'
25-04

Oranjeconcert Inspire2Live Choir behaalt wederom een doelstelling

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Het Oranjeconcert met het koor Inspire2LiveChoir op zaterdagavond 25 april 2015 in de Bethlehemkerk te Papendrecht stond in het kader van onderzoek naar kanker. De opbrengst van dit concert was ongeveer 2600 euro, en dit werd nog aangevuld door een onverwachte gift 1200 euro van het koor Invasion van dirigent Hans de Wit uit Zoetermeer, wat deze avond te gast was in de Bethlehemkerk. is in verband met onderzoek naar borstkanker voor de breastclinic van het Albert Schweitzerziekenhuis. Het koor Inspire2Live is vier jaar geleden speciaal opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van kanker. Het begon in Papendrecht met een projectkoor voor de zogenaamde ‘Scan van Bianca’ voor het Erasmus MC en die scan is inmiddels in gebruik genomen...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Oranjeconcert Inspire2Live Choir behaalt wederom een doelstelling'
24-04

Basisschool Noordhove doet sportief mee aan de Koningsspelen!

DORDRECHT - Afgelopen vrijdag 24 april heeft Openbare Basisschool Noordhove meegedaan aan de Koningsspelen. Deze dag hebben er diverse sportieve activiteiten plaatsgevonden. Ter gelegenheid van de Koningsspelen hadden de juffen en meesters samen met organisatiebureau Move-Academy een programma vol sportieve activiteiten samengesteld. Na een voedzaam koningsontbijt, waarbij wethouder Lambrechts aanschoof, ging de onderbouw actief aan de slag op het schoolplein en de bovenbouw mocht aan de slag op Sportveld Krommedijk. Voor de onderbouw stond er een klim- en klauterparcours klaar, ook werd er gedanst en lekker bewogen tijdens de beweegkriebel activiteiten. Tegelijkertijd waagde de bovenbouw zich onder andere aan longboarden, megaskippers, mega twister en boogschieten! Moe maar voldaan gingen de kids aan het einde van de dag naar huis. Tijd voor de meivakantie! ...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Basisschool Noordhove doet sportief mee aan de Koningsspelen!'
24-04

Dordtse sport volop vertegenwoordigd op Koningsdag

DORDRECHT - Dordrecht maakt zich op voor een groot oranjefeest! Onder de noemer ‘Dordt Sport kleurt oranje’ is gedurende de aprilmaand het oranjegevoel onder de Dordtenaren mede gevoed vanuit de sport. In samenwerking met onder andere Dordtse sportverenigingen en het basisonderwijs werd een vorstelijk sportaanbod georganiseerd voor diverse leeftijden, natuurlijk mét een oranje tintje. Ook op Koningsdag is de Dordtse sport in verschillende hoedanigheden aanwezig. Grande Parade Koningsdag biedt dit jaar ook een virtuele belevenis...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Dordtse sport volop vertegenwoordigd op Koningsdag'
24-04

Achtentwintig Dordtenaren Koninklijk Onderscheiden

DORDRECHT - Tijdens een bijeenkomst in de Grote Kerk van Dordrecht op vrijdag 24 april a.s. vanaf 10.00 uur zal burgemeester de heer drs A.A.M. Brok, tijdens de zogeheten Algemene Gelegenheid, 28 Koninklijke Onderscheidingen uitreiken...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Achtentwintig Dordtenaren Koninklijk Onderscheiden'
23-04

Dordts Koningsbrood voor bewoners van Hospice de Patio op weg naar Koningsdag

DORDRECHT - Het Platform Raad van Kerken deelt vandaag  Dordts Koningsbrood uit aan bewoners van hospice De Patio. De komende dagen is het bijzondere brood bij diverse bakkers en supermarkten verkrijgbaar. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Stichting Leergeld. Het Koningsbrood is door enkele Dordtse bakkers ontwikkeld op initiatief van de Dordtse kerken om uit te delen op Koningsdag...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Dordts Koningsbrood voor bewoners van Hospice de Patio op weg naar Koningsdag'
23-04

Stichting Energiehuis heeft tijdelijk een nieuwe directeur

DORDRECHT - Het bestuur van de stichting Energiehuis maakt bekend dat zij tijdelijk een nieuwe directeur voor de stichting Energiehuis heeft benoemd. De nieuwe directeur is Kees de Haas (46), die tot voor kort als gemeentesecretaris in Sliedrecht werkzaam was. De Haas is tevens benoemd als lid van het bestuur waarbinnen hij als voorzitter zal gaan fungeren. Zijn opdracht is om met het bestuur op zoek te gaan naar een organisatiemodel dat zorg gaat dragen voor een gezonde bedrijfsvoering van het Energiehuis...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Stichting Energiehuis heeft tijdelijk een nieuwe directeur'
23-04

Alle media kleuren Dordrecht de komende dagen op weg naar Koningsdag 27 april steeds meer Oranje

DORDRECHT – De landelijke en regionale media richten de blik steeds meer op Dordrecht op weg naar de eerste Koningsdag nieuwe stijl op maandag 27 april.  Ook het dagblad voor Dordrecht - AD De Dordtenaar - brengt elke dag bekenen (verrassend) nieuws. Het eigen oranje-team verkeert al vanaf oktober in Koninklijke stemming om het laatste nieuws als eerste informatiedrager te brengen. Het land weet ook waar Dordrecht ligt: De NOS tv bouwt volgens een vast draaiboek alle verbindingen op met veel kabels door de binnenstad en een studio bij het Groothoofd met zicht op het eerste programma onderdeel: De Grande Parade. Op het water bij Groothoofd...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Alle media kleuren Dordrecht de komende dagen op weg naar Koningsdag 27 april steeds meer Oranje'
23-04

Dordrecht is klaar voor de komst van de Koning

DORDRECHT - Nog een paar dagen en het is Koningsdag. Dordrecht lijkt er klaar voor. En het wordt een drukte van belang...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Dordrecht is klaar voor de komst van de Koning'
23-04

Scholen maken langste digitale vlaggenslinger ter wereld voor Koningsdag

DORDRECHT - In de voorbereiding op Koningsdag 27 april aanstaande hebben alle Dordtse scholen meegewerkt aan het creëren van de langste digitale vlaggenslinger ter wereld. Er is met veel enthousiasme deelgenomen en alle ingestuurde filmpjes vormen, met een lengte van 40 minuten, de langste digitale vlaggenlijn ter wereld! Alle scholen in Dordrecht ontvingen in maart en speciaal pakket waarmee de groepen in de onderbouw een vlaggenslinger konden maken. De kinderen werd gevraagd vlaggetjes in te kleuren of om er een creatief plakwerk van te maken...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Scholen maken langste digitale vlaggenslinger ter wereld voor Koningsdag'
23-04

Petitie over Burgerinitiatief 'Leefwerf De Biesbosch'

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - Via Jan Jansen kregen we onderstaande petitie voor ondersteuning van het Project Leefwerf de Biesbosch aangeleverd.   Jan Jansen schrijft hier onder andere over: "Onderstaand staat een verzoek van Luigi Barone. Het gaat om ondersteuning van het initiatief Leefwerf De Biesbosch. Ik draag het een warm hart toe en breng ook dit graag onder jullie aandacht." Leefwerf De Biesbosch is een burgerinitiatief waarbij een combinatie gemaakt wordt van wonen en werken aan boord van monumentaal varend erfgoed, gekoppeld aan duurzaamheid, opleidingen, zelfredzaamheid bij hoogwater in een openbaar toegankelijke haven waar ook ruimte is voor watersport en jachten...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Petitie over Burgerinitiatief 'Leefwerf De Biesbosch''
23-04

Koningsspelen in Dordrecht voor leerlingen van 35 Dordtse Basisscholen

DORDRECHT - De Koningsspelen vinden op de vrijdag voor Koningsdag plaats en zijn een prachtige sportieve opwarming. Het landelijke initiatief kent inmiddels alweer de derde editie. Zo’n 8000 kinderen en 700 leerkrachten van 35 Dordtse basisscholen doen mee...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Koningsspelen in Dordrecht voor leerlingen van 35 Dordtse Basisscholen'
23-04

Erehof op de Essenhof helemaal gerestaureerd

DORDRECHT - De Oorlogsgravenstichting (OGS) heeft dit jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderhoud van de Erehof op de Dordtse begraafplaats Essenhof. Zo is het bronzen beeld van de Vallende Man volledig gerestaureerd en van een nieuwe sokkel voorzien. De grafzerken zijn gereinigd en waar nodig hersteld...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Erehof op de Essenhof helemaal gerestaureerd'
22-04

Leuke (mei)vakantieactiviteiten bij Weizigt!

DORDRECHT  Het is alweer bijna meivakantie! En wat is er leuker dan een bezoekje aan Duurzaamheidscentrum Weizigt tijdens je vrije dagen? Weizigt organiseert twee creatieve en beestachtige vakantieactiviteiten. Je hoeft je alleen nog maar even aan te melden. Kom jij ook vakantie vieren bij Weizigt? Op dinsdag 5 mei kan je een speciale workshop beleven...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Leuke (mei)vakantieactiviteiten bij Weizigt!'
22-04

Unieke muziekvoorstelling Gilgamesj. Superheld! kan van START

DORDRECHT - Dankzij crowdfundingplatform Dordrecht van START heeft Muziektheater Hollands Diep de benodigde € 4.000 ingezameld om de nieuwe productie Gilgamesj. Superheld! op de planken te brengen. Cilia Hogerzeil, artistiek leidster: “Deze muziekvoorstelling is onze nieuwste productie voor het hele gezin: over twee hartsvrienden die op zoek gaan naar onsterfelijkheid...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Unieke muziekvoorstelling Gilgamesj. Superheld! kan van START'
22-04

Politie rijdt langzaam door de regio

DRECHTSTEDEN - Agenten zijn begonnen aan een langzaam-aan actie door onze regio. De politiemensen rijden niet harder dan 60 kilometer per uur over de A13, A20 en de A16 richting Brabant. De politie voert actie voor een betere cao. De actie begon woensdagochtend in het noorden van het land...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Politie rijdt langzaam door de regio'
22-04

Uitgifte van nieuwe zelfbouwkavels met uitzicht op de Merwede

DORDRECHT - Dordrecht geeft op zaterdag 6 juni nieuwe kavels voor zelfbouw uit op Stadswerven. De grond ligt aan de kant van de rivier Merwede vlakbij de eerste zelfbouwlocatie en bij de plek waar projectontwikkelaar OCW nu woningen bouwt. Er is keuze uit grond voor stadswoningen en vrijstaande woningen. De kavels die evenwijdig aan de Merwede liggen, worden verkocht in een flexibele maat in stroken van 60 cm breed...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Uitgifte van nieuwe zelfbouwkavels met uitzicht op de Merwede'
21-04

Brandweerman Sam opent nieuwe locatie Kindcentrum 't Oogappeltje in Dordrecht

DORDRECHT - Van Kindcentrum 't Oogappeltje ontvingen we het volgende bericht: "Kinderopvang ‘t Oogappeltje is exact 4 jaar geleden, ook op 23 april,  begonnen met haar eerste vestiging aan de Brouwersdijk 4. Door ons te onderscheiden met onze flexibiliteit zijn wij inmiddels uit ons jasje gegroeid en hebben de luxe noodzaak gevoeld om te mogen uitbreiden. Uitgerekend in de periode dat wij op zoek waren naar een nieuwe locatie kregen wij te horen dat de kinderopvangorganisatie binnen de school op zeer korte termijn zou gaan stoppen met haar activiteiten. Hierop zijn we direct in contact getreden met het bestuur van Basisschool Pius 10 en de klik was er meteen. Inmiddels hebben we een zeer goede samenwerking met Basisschool Pius 10 en maken we ook deel uit van de doorgaande leerlijn van deze school waar kinderen van 0 tot 12 jaar de basisschool, de peuterspeelzaal en onze dagopvang en buitenschoolse opvang bezoeken. Naast onze eerste vestiging aan de Brouwersdijk 4 bieden wij sinds kort dus ook dagopvang en buitenschoolse opvang aan binnen Basisschool Pius 10...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Brandweerman Sam opent nieuwe locatie Kindcentrum 't Oogappeltje in Dordrecht'
21-04

'The Beatclub is back' nu in the Power Stage van Bibelot

DORDRECHT - Beatcollective, één van de kleinste maar beruchtste party organisaties, was jarenlang verantwoordelijk voor een maandelijks dansfestijn in Dordrecht. In 2007 besloten zij te stoppen, maar gelukkig niet voor altijd. Vrijdag 1 mei komt de Beatclub na 7 jaar afwezigheid terug in de Power Stage van Bibelot. “Het uitgaansleven van Dordrecht lijkt wel op zijn gat te liggen...
Afbeelding bij nieuwsbericht: ''The Beatclub is back' nu in the Power Stage van Bibelot'
21-04

Gebroeders de Witt centraal in Dordtse radioshow

DORDRECHT - Radioprogramma Studio De Witt komt zaterdag 25 april met een speciale uitzending die geheel in het teken zal staan van Johan en Cornelis de Witt. Vanuit de bibliotheek aan de Groenmarkt gaan presentator Ben Corino en sidekick Marijke Kunkeler in gesprek met deskundigen over de bekende Dordtse broers. Ze verwelkomen onder andere Jasper van der Steen (historicus Universiteit Leiden), Christiaan Melsen (voorzitter van het gerenommeerde genootschap Vrienden van De Witt uit Den Haag) en een geschiedenisdocent van het Johan de Witt Gymnasium. Het programma zal muzikaal omlijst worden door Dordtse singer-songwriters. De Dordtse dichter Peter M...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Gebroeders de Witt centraal in Dordtse radioshow'
20-04

MBP Ondernemersbeurs Dordtse Kil steunt Voedselbank Dordrecht

DORDRECHT - Op 15 en 16 april hebben Marty Picauly, Hans Trechsel en Roger van de Broeke van MultiBusinessPlaza (MBP) de eerste MBP Ondernemersbeurs Dordtse Kil voor ondernemers uit de regio Dordrecht georganiseerd. Meer dan 20 standhouders hebben elkaar en de bezoekers in een informele sfeer en op een laagdrempelige manier geïnformeerd over hun diensten en producten. De hallen van het MBP waren voor dit doel omgetoverd in een professioneel opgezette expositieruimte, die veel ruimte gaf voor onderling contact, hetgeen de sfeer ten goede kwam. Wethouder Bert van de Burg opende de beurs woensdagmiddag...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'MBP Ondernemersbeurs Dordtse Kil steunt Voedselbank Dordrecht'
20-04

Trekpleister Dordrecht viert opening met donatie aan 'Stichting Jarige Job'

DORDRECHT - Trekpleister Dordrecht heeft vandaag haar deuren geopend aan de Brouwersdijk 30 A in Dordrecht. Bovendien bestaat Trekpleister dit jaar 35 jaar. Dubbel feest dus! Om dit te vieren, doneert de winkel in Dordrecht 15 verjaardagsboxen aan Stichting Jarige Job...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Trekpleister Dordrecht viert opening met donatie aan 'Stichting Jarige Job''
20-04

Knight Area promoot nieuwste album via concert in Bibelot

DORDRECHT - De Nederlandse band 'Knight Area' begon ooit als een soloproject door Gerben Klazinga. De symfonische-rockband is nu uitgegroeid tot een succesvolle band. In 2014 werd door hen alweer het vijfde studio album ‘Hyperdrive’ uitgebracht. Het album is gemixt door Joost van den Broek (After Forever, Ayreon, Star One)...
Afbeelding bij nieuwsbericht: 'Knight Area promoot nieuwste album via concert in Bibelot'