Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Prachtig Korenfestival Dordrecht'
28sep 2009

Prachtig Korenfestival Dordrecht

DORDRECHT - De mooiste uitvinding van de eeuw: het korenfestival. Duizenden hebben op zaterdag 26 september weer plezier beleefd en genoten van het al weer derde korenfestival in Dordrecht. Op vijf locaties in de binnenstad werd non-stop gezongen. En hoe!

Met een toespraak, waarin ‘genieten’ werd aanbevolen, opende wethouder Lagendijk het festival in de Augustijnenkerk.

We volgden hier het mooie concert van het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA o.l.v. dirigent Hans van der Toorn boosheid en met voortreffelijke begeleiding van Caecilia Boschman aan de vleugel. Het koor zong een mooi programma; o.a. het a capella gezonden O Magnum mysterium maakte grote indruk door de fraaie klank en de ingetogen vertolking.

In de Trinitatiskapel aangekomen waren we net op tijd om kennis te maken met Art of Voices.  De Dirigent Rob Meyboom heeft een wonder verricht. Een verrassend goed koor met een evenzeer verrassend als afwisselend repertoire. O.a. fraai bewerkte bekende songs kwamen veelstemmig tot leven en kregen hier een geheel nieuwe dimensie.

Ook de solisten uit het dit koor kregen volop de gelegenheid hun fraaie stemmen te laten horen. Het koor oefent in de Trinitatiskapel en zoekt nog zangers en zangeressen.

Hierna was de beurt aan de Thuredrecht Cantorij. o.l.v. Frans Huijts.

Dit koor heeft een gevestigde naam in het Dordtse, en terecht. Het verzorgde een concert van hoog niveau.

Met een zeer geslaagde uitvoering van de oren en ogen prikkelende Geografical Fugue van E. Toch werd dit optreden afgesloten. Dirigent Huijts verdient met zijn dames en heren een grotere bezetting. Ook hier zijn nieuwe zangers (m/v) van harte welkom. De Grote Kerk is hun ‘clublokaal’.

Informatie over de laatste twee koren is te vinden op de volgende websites:
www.artofvoices.nl
www.thuredrechtcantorij.nl 

 
Art of Voices

Thuredrecht Cantorij
 
Art of Voices met dirigent Rob Meyboom in de Trinitatiskapel
 
KNA Mannenkoor met pianiste Caecilia Boschman; de dirigent ontbreekt

Foto's: Tom van Bokhoven (www.tomsschaakboeken.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!