Alles over Dordrecht...

Column

Jij ook altijd! (maandag 22 september 2014)

Jij ook altijd! is het nieuwe boek van Bert den Boer.
In onze nieuwsrubriek kondigden wij dit reeds aan.
Deze keer in plaats van een column een interview met de schrijver over dit boek.
Inclusief twee in eigen beheer verschenen boeken is het zijn zesde boek.


Waar gaat je boek over?
In het boek beschrijf ik een tiental dialogen in allerlei soorten relaties. Per hoofdstuk geef ik in een rubriek Verstorend en verbindend aan hoe je lastige gesprekken kunt ombuigen in communicatie die leidt tot echt contact. Daarnaast bestaat het boek uit een aantal columns waarin gesprekken een belangrijke rol spelen.

Hoe ben je op dit boekidee gekomen?
Verleden jaar kreeg ik twee keer een opdracht om voor organisaties een toneelstuk te schrijven. Aanleidingen waren de afsluiting van een cultuurtraject en een jaarlijkse personeelsdag. Het schrijven van dialogen beviel me en zo ontstond het idee om hetzelfde net even anders te doen.

Je schrijft dat het lezen van je boek net zoveel tijd als het kijken naar een voetbalwedstrijd of bioscoopfilm. Hoezo dat?
Dat leek me gewoon leuk, al heb ik het nog niet getest. Wat ook een rol speelt, is dat de hoeveelheid leestijd ten opzichte van andere vormen van ontspanning afneemt. En ik wilde ook gewoon een lekker leesbaar boek schrijven, waar je nog wat aan hebt ook in je dagelijkse interacties.

Wat is de meerwaarde van de illustraties?
Ik ben altijd weg geweest van het werk van cartoonisten als Peter van Straaten en Stefan Verwey. Ik ontmoette cartoonist Djanko bij uitgeverij Scriptum (uitgever van zijn boek  Echt Contact- Hoe zorg je dat het klikt? Noot red.) Zijn stijl sprak mij meteen aan. Hij vond het op zijn beurt een uitdaging om zijn cartoons zo te maken, dat ze ook op zichzelf staand goed zijn voor een glimlach.

Kun je me drie redenen geven waarom ik je boek zou moeten kopen?
Maar drie redenen? Allereerst is het natuurlijk een prima boek om mee te nemen voor in de wachtkamer. Of dat nu de tandarts, huisarts, of echtscheidingsadvocaat is. Daarnaast doe je er een ander ontzettend veel plezier mee als cadeau. Maar naast het feit dat je met dit boek hèt wachtkamer- en cadeauboek van 2014 in handen hebt, is het een boek dat je anderhalf uur ontspanning bezorgt en waar je ongetwijfeld een paar tips uithaalt. Daar maak je mensen in je omgeving weer blij mee, ook al ken je die tips natuurlijk, je word je er toch weer bewust van.

Kan ik ergens al iets lezen?
Op dit moment vind je een voorproefje op mijn website. Kijk op www.bbdb.info/2-column.htm

Tot slot, je had het over 10 dialogen. Op de kaft staat lees ik elf dialogen. Een foutje?
Geenszins, maar daar moet je nou net het boek voor lezen.
 


Bert den Boer

Bert den Boer

Over de columnist:
Bert den Boer, socioloog, is zelfstandig adviseur, trainer, coach en dagvoorzitter, zie zijn website: www.bbdb.info U kunt zijn onlangs verschenen boek 'Jij ook altijd!' voor 12,95 (exclusief 2,65 portokosten) rechtsreeks bestellen via info@bbdb.info