Alles over Dordrecht...

Column

Summertime, and the living is easy (dinsdag 15 juli 2014)

De zomer breekt aan, leuke tijd toch? Op de radio hoor ik een interview met een vrouw die een drukbezochte website heeft met allerlei tips over hoe je kinderen zoet kunt houden op de achterbank tijdens de slopende tocht naar het vakantieadres ergens in Europa. En vinden de meeste hartinfarcten niet plaats onderweg naar het vakantieadres. Zenuwslopende deadlines gehaald, om vervolgens dit te letterlijk te nemen. Vakantie, tja. En voor ouders die niet helemaal tevreden zijn over de studieresultaten van hun geliefde kinderen (‘Ga nou toch eens aan je huiswerk’) ter relativering het volgende briefje:

Lieve pa en ma,

Ik schrijf dit briefje op papier van de universiteit, want mijn eigen postpapier is weg na een brand in ons studentenhuis.
Ik ben net uit het ziekenhuis omdat ik een ontsteking had aan mijn nieuwe piercing.

Ik ben inmiddels met Harry gaan samenwonen (je weet wel, die vriend die in dat leuke café werkt) en jullie eerste kleinkind komt in juni.

Jullie liefhebbende dochter.

P.S. Dit is allemaal niet gebeurd, maar ik heb een 3 voor statistiek en heb mijn eerste semester niet gehaald.

Heb ’t goed, wens ieder een relaxte zomer.


Bert den Boer

Bert den Boer

Over de columnist:
Bert den Boer, socioloog, is zelfstandig adviseur, trainer, coach en dagvoorzitter, zie zijn website: www.bbdb.info U kunt zijn onlangs verschenen boek 'Jij ook altijd!' voor 12,95 (exclusief 2,65 portokosten) rechtsreeks bestellen via info@bbdb.info