Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen van Damascus'
17feb

Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen van Damascus

Zaterdag 17 februari 2018 vanaf 20:00 uur.

Damascus, zijn dat niet die blanke rappers met eerlijke teksten en stoere videoclips?
Ja én nee. Met de komst van Eline Edens als zangeres van de groep is de sound van Damascus breder en volwassener geworden. Pop meets dance meets worship meets hiphop. Een toegankelijker geluid dus. En de teksten? Die zijn scherper dan ooit tevoren. Porno, de dood, onzekerheid, biblebelt issues: de hete hangijzers vliegen je om de oren. Maar: wel geschreven vanuit een rotsvast vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen: de plaat die je gehoord móet hebben!

Waar een indringend nummer als Het Licht met zangeres Kinga Bàn gegarandeerd kippenvel oplevert zorgen de titeltrack (met Reyer) en Voapen ervoor dat je niet stil kunt blijven zitten. Akoestische nummers als Liefde Heeft Het Laatste Woord doen denken aan recente radiohits van Diggy Dex. De muziek spreekt jongeren aan maar geeft ook 40+ers stof tot nadenken. Zo is er bijvoorbeeld het nummer Wie Ziet Mij, dat de groep schreef naar aanleiding van een reis met Compassion naar de Dominicaanse Republiek.

De bandleden van Damascus stellen kritische vragen, geven eerlijke antwoorden en schamen zich niet voor hun geloof. Ontwapenend én confronterend. Zoals één van hen verwoord in de openingstrack: ‘ik sta met beide benen in de wereld, ben een stranger in de wereld met een hemels point of view. Oog voor wat gebroken en bedrogen of bestolen is want U maakt alle dingen nieuw!’. 

Releaseparty met Band en gastoptredens van Jay-Way & Reyer
Datum: 17 februari 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Bonfire, Wijnstraat 117
Tickets kosten € 12,- en zijn te bestellen via de website.

Contactinformatie:
Locatie: Bonfire Dordrecht, Wijnstraat 117
Organisator: Events4Christ
Website:www.events4christ.nl


Deel dit bericht met je vrienden!