Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Beiaardconcert door Monika Kazmierczak, stadsbeiaardier van Gdansk (Polen)'
10aug

Beiaardconcert door Monika Kazmierczak, stadsbeiaardier van Gdansk (Polen)

Donderdag 10 augustus 2017 vanaf 19:00 uur.

 Op donderdag 10 augustus is er een beiaardconcert op de torens van Dordrecht door Monika Kazmierczak.

Monika Kazmierczak is stadsbeiaardier van Gdansk (Polen). Naast diverse studies in piano en muziektheorie te Gdansk, studeerde zij aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Zij won prijzen bij diverse beiaardconcoursen en concerteert in binnen- en buitenland en organiseert bijzondere beiaardprojecten. Zij geeft beiaardlessen aan de Music Academy in Gdansk en de Elblag State Music School.

Het programma van vanavond heeft een Poolse inslag. Johann Gottlieb Goldberg was een getalenteerd clavicinist, geboren in Gdansk. Zijn leraar was niemand minder dan Johann Sebastian Bach. Bach droeg zijn beroemde Goldberg Variaties op aan zijn leerling Goldberg. Deze variatiereeks behoort tot de belangrijkste composities van Bach en is origineel geschreven voor klavier. Monika speelt vanavond een selectie in een bewerking voor beiaard door Gideon Bodden. Het Poolse accent in het programma, is te horen in zowel oude composities van o.a. de Poolse organist Jan Podbielski, als in walsen, mazurka’s en polonaises van Szymanowski en Szymanowska, die hun inspiratie vonden in de muziek van Chopin.

Naast bewerkingen van Poolse en Franse filmmuziek, klinken vanavond ook originele beiaardwerken van de beiaardier-componisten Geert D’hollander uit België en Giedrius Kuprevicius uit Litouwen. In het laatste beiaardwerk dat vanavond te horen is, wordt gebruik gemaakt van
karakteristieke luidklokmotieven uit Oost-Europa.

Concert toren stadhuis begint om 19:00 uur en het concert op de toren van de Grote Kerk begint om 20:00 uur.

Klokluiden o.l.v. Boudewijn Zwart om 19:45 uur voor iedereen die dat een keer wilt doen.

Na afloop concert een gezellig samenzijn.

Contactinformatie:
Locatie: Stadhuis, Grote Kerk


Deel dit bericht met je vrienden!