Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Beiaardconcert door Gideon Bodden, beiaardier van Amsterdam, op de torens van Dordrecht'
27jul

Beiaardconcert door Gideon Bodden, beiaardier van Amsterdam, op de torens van Dordrecht

Donderdag 27 juli 2017 vanaf 19:00 uur.

Op donderdag 27 juli is er een beiaardconcert  door Gideon Bodden, beiaardier van Amsterdam, op de torens van Dordrecht.

Gideon Bodden (*1971) is stadsbeiaardier van Amsterdam en Schoonhoven en is beiaardier van Hilvarenbeek. Hij won beiaardconcoursen, geeft geregeld concerten in binnen- en buitenland, houdt lezingen, geeft masterclasses, leidt cursussen in campanologie en jureert.

Gideon Bodden maakte jaren lang, onder andere als voorzitter, deel uit van het bestuur van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging. Hij is specialist op het gebied van het stemmen van klokken en het ontwerpen van klokprofielen. Momenteel is hij als adviseur betrokken bij de
restauratie van de beiaard in de Zuidertoren te Amsterdam, waar Gideon een warm pleidooi voerde voor terugplaatsing van het historische stokkenklavier uit de zeventiende eeuw.

Bodden speelt eerst vanaf 19:00 uur op de beiaard van de Stadhuistoren. U hoort werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Robert Schumann.

Vanaf 20:00 uur speelt hij op de toren van de Grote Kerk met  werken uit de Elisabethaanse Periode. Ben u benieuwd hierna kom luisteren!

Om 19:45 uur kunt u zelf de klokken luiden. Na afloop van het concert ontvangst beiaardier in de toren hal waarna een gezellige samenzijn in het Klockhuys.

Contactinformatie:
Locatie: Stadhuis, Grote Kerk en het Klockhuys


Deel dit bericht met je vrienden!