Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Beiaardconcert door Kenneth Theunissen (België) op de torens van Dordrecht'
20jul

Beiaardconcert door Kenneth Theunissen (België) op de torens van Dordrecht

Donderdag 20 juli 2017 vanaf 19:00 uur.

Op donderdag 20  juli is er een beiaardconcert door Kenneth Theunissen uit België op de torens van Dordrecht

Kenneth Theunissen studeerde piano en slagwerk aan het Muziekconservatorium te Hasselt. In 1993 behaalde hij het einddiploma aan de Koninklijke beiaardschool te Mechelen. Hij won diverse prijzen tijdens beiaardwedstrijden te München, Venlo en Zwolle en was eerste
prijswinnaar van de prestigieuze internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard te Mechelen (2008). Als slagwerker behaalde hij zijn meestergraaddiploma met grootste onderscheiding aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Als slagwerker trad Kenneth op met het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, het Filharmonisch orkest van Luik, het Ballet van
Vlaanderen en was hij jarenlang eerste slagwerker van de musical ‘Les Misérables’ te Duitsland. Momenteel is hij slagwerkdocent aan het muziekconservatorium van Hasselt en Lanaken en is hij stadsbeiaardier van Hasselt en Gent. Als componist etaleert hij zich vanavond in de beiaardcomposities Hattem Groove en Bronzen Snaren.

Theunissen speelt eerst vanaf 19:00 uur op de beiaard van de Stadhuistoren. U hoort een gevarieerd programma.

Vanaf 20:00 uur speelt hij op de toren van de Grote Kerk met  werken uit de barok; klassieke werken en echte romantische muziek van o.a.  Chopin; Brahms en ten slotte kunt u genieten van hedendaagse beiaardmuziek.

Om 19:45 uur kunt u zelf de klokken luiden. Na afloop van het concert ontvangst beiaardier in de toren hal waarna een gezellige samenzijn in het Klockhuys.

Contactinformatie:
Locatie: Stadhuis, Grote Kerk en het Klockhuys


Deel dit bericht met je vrienden!