Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing over de toekomst van schoolmusea- en collecties'
05jul

Lezing over de toekomst van schoolmusea- en collecties

Woensdag 5 juli 2017 vanaf 20:00 uur.

‘Looking back to the future, presenting school history for a new era’
Van woensdag 5 t/m zaterdag 8 juli vindt in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht een internationaal congres van onderwijsmusea plaats. Tijs van Ruiten, directeur van het Onderwijsmuseum, verzorgt op woensdagavond 5 juli een lezing over het centrale thema van het symposium ‘Looking back to the future, presenting school history for a new era’. U kunt daarbij zijn: de lezing begint om 20.00 uur. In verband met het internationale karakter van de bijeenkomst is de voertaal Engels.

Kracht, kennis en kunde – nu en in de toekomst
Over de hele wereld zijn schoolmusea te vinden. Ze kennen een lange geschiedenis die vaak terug gaat tot de 19e eeuw. In een snel veranderende wereld moeten deze musea mee veranderen, zonder daarbij aan kracht, kennis en kunde te verliezen. Als we willen dat deze musea ook in de 21e eeuw relevant blijven, moeten er belangrijke vragen beantwoord worden. Vragen en uitdagingen op het gebied van collectiemanagement, doelgroepenbeleid en maatschappelijk ondernemen, maar bijvoorbeeld ook ten aanzien van wetenschappelijk onderzoek. 

Discussie
Tijdens het symposium spreken vertegenwoordigers van school- en onderwijsmusea uit Europa, Azië, Afrika en Australië elkaar over nieuwe vormen van educatie, presentatie, onderzoek en tentoonstellingen. Op woensdagavond 5 juli wordt hiervoor de aftrap gegeven. Graag stellen wij u in de gelegenheid bij deze lezing aanwezig te zijn en na afloop van de lezing met onze internationale gasten in discussie te gaan.

Lezing: ‘Looking back to the future, presenting school history for a new era’
Door:  Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum
Wanneer  woensdag 5 juli 2017
Tijd:   20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Kosten: € 7,50
Aanmelden: Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.onderwijsmuseum.nl

Contactinformatie:
Locatie: Burgemeester de Raadtsingel 97
Organisator: Onderwijsmuseum
Telefoonnummer: 078 6326820
Email:info@onderwijsmuseum.nl
Website:www.onderwijsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!