Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Opening tentoonstelling Face to Face' Werk van Barbara Kruyt
01jul

Opening tentoonstelling Face to Face

Zaterdag 1 juli 2017 vanaf 17:00 uur.

Deze tentoonstelling is geheel gewijd aan het portret. Zeven Picturianen laten zien hoe zij dit brede thema invullen. U bent van harte uitgenodigd op de opening op zaterdag 1 juli om 17uur. De tentoonstelling zal op een bijzondere manier geopend worden door een performance van Maarten en Marije Mooren.

Jan Barel
Sinds 2005 werkt Barel aan de ontwikkeling van de portretreeks ‘De compositie van Veronica’.
De schilderijen in deze reeks zijn gebaseerd op foto’s die Veronica A. vanuit haar woonplaats Barcelona naar Barel stuurde.

Evelien de Jong
De kunst van de Jong is groots, uitbundig, grenzeloos en tegelijkertijd ook heel intiem. In haar werk speelt zijzelf een grote rol. Ze is ‘The Artist’,‘MOM’, maar bijvoorbeeld ook ‘actievoerder’.

Astrid de Pauw
Lijnen en kleuren in het werk van de Pauw worden over elkaar gezet en weer weggeveegd of weggekrast. Sporen van oude lijnen vormen een startpunt voor nieuwe pogingen de juiste lijn te vangen. Hierdoor vormt zich een beeld waarin de ontstaansgeschiedenis van de tekeningen zichtbaar blijft.

Barbara Kruyt
Haar hele schildersleven is Kruyt gefascineerd door het portret. Nu richt die aantrekking zich meer op bijzondere mensentypen en op het uitbeelden van emoties in het gezicht. Van een vrije en kleurrijke manier van schilderen is haar werk over de jaren steeds stiller en fijner geworden.

Hans Kok  Eind jaren negentig ging Kok meer figuratief werken en gebruikte daarvoor zijn eigen foto’s. Destijds werd dat een vrij karikaturale serie. Pas in 2010 is hij er een project van gaan maken: bestaande mensen, familie, vrienden etc, allen lachend.

Céline Schroeder  Schroeder neemt de betoverende wereld van de media als uitgangspunt, vooral de modetijdschriften en het internet. Het is een spel met cliché-beelden uit onze massacultuur. Ze vervreemdt iets, verandert het, ontdoet het van zijn oude context en legt het dan terug.

Ad Wesseling  De portretten die Wesseling maakt zijn gebaseerd op foto’s uit kranten en tijdschriften. Foto’s van mensen die hem intrigeren, opvallen door houding en lading. Hij schildert de koppen in zwart/wit met een steunkleur in de omgeving of de kleding.

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat 190-192
Organisator: Teekengenootschap Pictura
Telefoonnummer: +31(0)78 6149822
Email:info@pictura.nl
Website:www.pictura.nl


Deel dit bericht met je vrienden!