Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Hart&Vaatcafé: Pacemakers'
29mei

Hart&Vaatcafé: Pacemakers

Maandag 29 mei 2017, van 19:00 uur tot 21:30 uur.

Krijgt u een pacemaker of heeft u (of uw naaste) er eentje en wilt u meer weten over dit wonderlijke apparaatje? Kom dan naar het Hart&vaatcafé bij het albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordtwijk. Bij het thema pacemakers zal cardioloog Leon van Woerkens vooral spreken over de ontwikkeling van de pacemakers in de afgelopen 50 jaar en aangeven waartoe een moderne pacemaker in staat is.

Tijdens deze avond is er ook een collectie pacemakers te bewonderen met modellen vanaf de jaren '50 tot de meest nieuwe exemplaren. Zo kunt u zelf zien hoe de vorm, grootte en levensduur van de pacemakers in de afgelopen jaren veranderd is.
Na afloop van de presentatie gaat u in kleine groepjes verder in gesprek met mede-patienten onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een cardioloog (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist (in opleiding) of een verpleegkundige van de afdeling Cardiologie of een begeleider vanuit de Hart&Vaatgroep. 

Programma:
• 19.00 tot 19.30 uur: inloop, ontvangst met koffie en thee
• Welkomstwoord Hart&Vaatgroep
• 19.35 tot 20.00 uur: Inleiding:'Pacemakers' door cardioloog Leon van Woerkens
• 20.00 tot 20.15 uur: Vragen
• 20.15 tot 20.30 pauze
• 20.30 tot 21.30 Verder praten in groepjes olv gesprekleider.

Informatie & aanmelden
In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden is noodzakelijk. Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis, telefoon: (078) 652 34 31.

Wat is het Hart&Vaatcafé?
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatienten. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar. Bij ieder Hart & Vaatcafé staat een ander thema centraal, steeds in het Auditorium van locatie Dordwijk.

Contactinformatie:
Locatie: Locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25
Organisator: Albert Schweitzer Ziekenhuis
Telefoonnummer: (078) 654 11 11
Website:www.asz.nl


Deel dit bericht met je vrienden!