Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Band Boost 2017 - De Finale'
20mei

Band Boost 2017 - De Finale

Zaterdag 20 mei 2017 vanaf 20:30 uur.

Vandaag vindt de finale plaats van Band Boost 2017: dé bandcompetitie voor bands uit de regio Dordrecht. Het meest veelbelovende poptalent uit de regio presenteert zich op deze avond in de Power Stage in het Energiehuis. De winnaar van de Band Boost wint onder meer een optreden op Wantijpop 2017 en twee dagen studiotijd.

De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken. Tijdens de goedbezochte voorrondes en halve finale kwamen muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent te ontdekken. Tijdens de halve finale op zaterdag 15 april ging de alternatieve rockband Windup Space er vandoor met de felbegeerde laatste speelplaats in de finale.
De volgende bands zullen het tegen elkaar opnemen;

MacSwordfish
Een rauwe stem, een huilende gitaar en opzwepende drums. Het Bredase trio MacSwordfish heeft een passie voor oprechte en ongepolijste muziek, het geluid van de band is daardoor rauw en persoonlijk. Stijlen als surf, psychedelica, punk en stonerrock worden creatief gecombineerd, maar een optreden verliest nooit eenheid.

The Artificial
De broodnodige zomerse vibes uit Dordrecht/Rotterdam vergelijkbaar met Two Door Cinema Club, The 1975, Bloc Party en een beetje Daft Punk. Strakke gitaartjes en dikke synthesizers maken hun muziek ultra dansbaar. Probeer die heupjes maar eens stil te houden!

Luke & The Lovers
Luuk zoekt naar oprechte klanken. In zijn nummers wil hij het gevoel van een moment of een gedachte zo eerlijk mogelijk vastleggen. Samen met de band die hij vormt met zijn studiegenoten vertelt hij zijn verhaal. De liefde voor muziek is groot en de kakafonie van verschillende muzikale smaken binnen de band zorgt voor een eclectisch geluid wat niet in één stijl te vangen is.

HERE TODAY
Puur Dordtse, harde, ongefilterde garage-punk. Geïnspireerd door bands als FIDLAR en The Libertines zorgt HERE TODAY gegarandeerd voor een feest! Paardenmaskers zijn niet uitgesloten bij een show van deze band!

Windup Space
Windup Space heeft een dynamische en melancholische sound, die doet denken aan de alternatieve rock van Biffy Clyro en The Smashing Pumpkins met emo invloeden van Brand New en Basement. Deze Bredase rockers staan in de finale doordat ze de Halve Finale hebben gewonnen!

Maak uitgebreider kennis met de finalisten op www.popcentrale.nl/finale
De finale van de Band Boost 2017 vindt plaats op zaterdag 20 mei in de Power Stage in het Energiehuis. De deuren gaan open om 20:30 uur en de entree bedraagt € 4,-.

Contactinformatie:
Locatie: Noordendijk 148
Organisator: Popcentrale
Telefoonnummer: 088-8885350
Email:info@popcentrale.nl
Website:www.popcentrale.nl


Deel dit bericht met je vrienden!