Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing en interview Bas Heijne' Foto: Uitgever Ambo/Anthos
07mei

Lezing en interview Bas Heijne

Zondag 7 mei 2017, van 14:30 uur tot 16:30 uur.

Een paar dagen voordat Bas Heijne de P.C. Hooftprijs ontvangt, verwelkomt DordtLiterair hem voor een lezing en interview. U wordt uitgenodigd op zondag 7 mei daarbij aanwezig te zijn in de zaal van Art&Dining in het Dordrechts Museum.

Bas Heijne geldt al jaren als een zeer prominent essayist. De P.C. Hooftprijs krijgt hij op 18 mei voor zijn beschouwende proza. Volgens de jury geeft Heijne een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan. Vooral de vorm waarin hij dat doet is bijzonder. ‘Hij schrijft als een denker én denkt als een lezer.’ Als spreker is hij zeker ook aantrekkelijk.
Zijn kritische beschouwingen van de samenleving in een breed spectrum tekent hij op in columns, die vervolgens weer aanzetten zijn tot groter werk. Een voorbeeld daarvan is het recent uitgegeven essay Het onbehagen. Daarin signaleert Bas Heijne aan de ene kant een permanent ontevreden burger die minder leeft met algemene belangen en tegelijk weinig geduld toont voor verbetering. En daarnaast het individu dat weliswaar van alle kanten autonomie krijgt aangepraat, maar in zijn eigen leven juist steeds meer verlies van autonomie ervaart.

Kees Voorbij interviewt Bas Heijne, gevolgd door lezing en gedachtewisseling met het publiek.
Bij elkaar is het zeker voldoende voor een boeiende namiddag in een sfeervolle omgeving waar DordtLiterair eerder dit jaar Nelleke Noordervliet en Tom Lanoye ontving.

Sinds 1991 schrijft Bas Heijne o.m. columns voor NRC en publiceerde hij een twintigtal boeken, waaronder de essays Onredelijkheid, Moeten wij van elkaar houden? en Het populisme ontleed.

In het kort:
Wat:                            interview met en lezing door Bas Heijne
Toegangsprijs:            €  10,-
Wanneer:                   zondag 7 mei 14.30 – 16.30 uur
Waar:                          zaal Art&Dining in Dordrechts Museum
Kaarten:                     plaatsen reserveren via e-mail info@DordtLiterair.nl of tickets aan de zaal

Contactinformatie:
Locatie: Art & Dining, Museumstraat 40
Organisator: DordtLiterair
Email:info@DordtLiterair.nl
Website:www.DordtLiterair.nl


Deel dit bericht met je vrienden!