Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expo Frits van der Horst'
05mei

Expo Frits van der Horst

Van vrijdag 5 mei 2017 tot en met zaterdag 1 juli 2017.

Op bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei, vindt om 17.00 uur in Galerie Hofsteeg de opening plaats van een solo-expositie van werk van de bekende Dordtse beeldend kunstenaar Frits van der Horst. Frits is al vele jaren verbonden aan het gerenommeerde tekengenootschap Pictura.

Frits is erg blij met de gelegenheid om in Galerie Hofsteeg zijn werken te exposeren. Zelf zegt hij, gelet op zijn gevorderde leeftijd (71), dat het mogelijk een van de laatste keren zal zijn, dat zijn werk in een galerie geexposeerd wordt.

Frits van der Horst is een veelzijdig kunstenaar. Hij heeft een enorm oeuvre aan etsen, waaronder glasetsen en daarnaast een grote hoeveelheid schilderijen. Voor het etsen heeft hij een techniek ontwikkeld, waarbij geen zuren meer behoeven te worden gebruikt.
Zijn zeer karakteristieke werken vinden hun weg zowel naar particulieren als naar bedrijven. Recent werkte hij nog aan een grote opdracht voor een hotel. Opvallend is dat de prijzen van zijn werken, ondanks zijn bekendheid als schilder, beslist voordelig te noemen zijn. Zijn slogan is dan ook: “met een Frits van der Horst aan de muur, ben je voordeliger uit op den duur.”

In 1993 maakte hij een steendruk van een putdeksel , dat ooit bij het historische ‘ Het Hof’  hoorde. Het betreft een steendruk van 4 bij 6 meter en daarmee was het de grootste steendruk, die ooit gemaakt is. Deze werd daarom zelfs opgenomen in het Guinness Book of Records. Deze steendruk zal, goed beschermd door een glasplaat, op de vloer van de Galerie Hofsteeg geplaatst worden, zodat iedereen deze kan bewonderen.

De expositie loopt van vrijdag 5 mei a.s tot 1 juli 2017 en is te bezichtigen iedere donderdag-, vrijdag en zaterdagmiddag en tijdens Rondje Kunst op de eerste zondagen van de maand.

Contactinformatie:
Locatie: Steegoversloot 41
Organisator: Galerie Hofsteeg


Deel dit bericht met je vrienden!