Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing Hans Knoop - GNI Drechtsteden' Foto: Hans Knoop
01mei

Lezing Hans Knoop - GNI Drechtsteden

Maandag 1 mei 2017 vanaf 20:00 uur.

Op uitnodiging van het Genootschap Nederland-Israël, afdeling Drechtsteden, geeft Hans Knoop een lezing over de betekenis van de Zesdaagse oorlog (50 jaar geleden) en de gevolgen voor Iaraël toen en nu.

50 jaar geleden brak in het Midden-Oosten de Zesdaagse Oorlog uit. Weliswaar resulteerde die in een eclatante Israëlische overwinning, maar de gewenste vrede in het gebied bracht de oorlog niet.
Sommige Israëli’s gewaagden in de euforie van die dagen al van een Pyrrus- overwinning.
Ben Goerion vond dat Israël unilateraal de veroverde gebieden diende te verlaten en voorspelde dat een langdurige bezetting de Israëlische samenleving van binnen uit zou aantasten. Journalist Hans Knoop maakte de oorlog en alles dat er aan vooraf ging en er op zou volgen mee.

Hans Knoop (1943) is 54 jaar journalist. Hij was correspondent in Israël en Brussel en enkele jaren oorlogscorrespondent. In 1976 werd hij wereld-nieuws met zijn jacht op oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Eind vorig jaar werd een speelfilm over deze zaak in drie delen op NPO2 uitgezonden. Hij is schrijver van o.m. “ Israël van lieveling tot paria”.

De bijeenkomst wordt  gehouden in gebouw De Rank, Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Contactinformatie:
Locatie: De Rank, Dubbelsteynlaan West 70
Organisator: het Genootschap Nederland-Israël, afdeling Drechtsteden
Telefoonnummer: 078 6178118
Website:www.gni-drechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!