Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o. zingt de vespers'
30apr

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o. zingt de vespers

Zondag 30 april 2017 vanaf 16:30 uur.

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o. zingt de vespers bij de kerk van de H. Maria Maior Oud-Katholieke kerk op 30 april.

De oorsprong van het getijdengebed ligt in het dagelijkse gebed, zoals de joden dat al kenden. Het getijdengebed is een antwoord op de vraag van Jezus Christus aan zijn leerlingen om zonder ophouden te bidden (1 Tessalonicenzen 5, 17). Het heeft vanaf de vroege christenen een evolutie doorgemaakt. Het wordt nog steeds gebeden in abdijen en kloostergemeenschappen over de hele wereld.
De getijden vinden plaats in de vroege morgen / nacht (nachtwake of Metten), het begin van de dag (Lauden), overdag (Priem, Terts, Sekst en Noon), het begin van de avond (Vespers) en voor het slapengaan (dagsluiting of Completen).
In het hart van het getijdengebed staan de gezongen psalmen. Hoe oud ze ook zijn, ze bezingen vreugde en verdriet, goed en kwaad, wanhoop en vertrouwen van mensen van alle tijden en plaatsen. Door alles heen is er het geloof in God.

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o. is een oecumenische en gemengde schola cantorum, die als doel heeft het erfgoed van het gregoriaans te bewaren en uit te dragen. Al 32 jaar lang heeft de Interkerkelijke Schola Cantorum zich toegelegd op het bidden / zingen van het getijdengebed, voornamelijk Vespers. U vindt hieronder het adres van de kerk, waar de vieringen de rest van dit seizoen worden gehouden:

Voor een toelichting op elke viering en voor informatie over de Interkerkelijke Schola, www.gregoriaansdordt.com.

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat 120
Organisator: Oud Katholieke Kerk
Telefoonnummer: 06 - 22 30 28 28
Email:pastoor@dordrecht.okkn.nl
Website:www.dordrecht.okkn.nl


Deel dit bericht met je vrienden!