Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Shaggy Dogs bij Jazzpodium DJS' Foto: Alain Hiot
28apr

Shaggy Dogs bij Jazzpodium DJS

Vrijdag 28 april 2017 vanaf 22:30 uur.

Jazzpodium DJS presenteert op vrijdag 28 april de Franse pubrockband Shaggy Dogs. De pubrock ontstond in de jaren 70 in Engeland, met name in en rond London, als een tegenbeweging tegen grote symfonische stadionbands. Muziek moest weer dicht bij de mensen staan. Sterker: iedereen moest muziek kunnen spelen in een kroeg!

Artiesten als Dr. Feelgood, Eddie & The Hot Rods, Kursaal Flyers, Nick Lowe en Ian Dury & The Blockheads beleefden gouden tijden, een nieuwe stroming was geboren. Maar toen met name de Sex Pistols (die nog in het voorprogramma van Eddie & The Hot Rods hebben gespeeld) de filosofie van ‘iedereen kan muziek spelen’ doorzetten en de punk opkwam, was eind jaren 70 de pubrock weer terug bij af: in de kroeg op de hoek.

De Shaggy Dogs putten hun inspiratie uit de kruising tussen rhythm & blues en rock ’n roll die pubrock was. En is. Eerlijk, ongepolijst speelplezier, bijtend gitaarwerk, rauwe zang en pregnante ritmesectie staan garant voor een lekker avondje uit met muziek zonder veel pretenties, maar met pret.

Datum: vrijdag 28 april 2017
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open 22:00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8 / Leden en jonger dan 25 betalen de helft.

Contactinformatie:
Locatie: Grotekerksplein 1
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!