Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lenteconcert Phil Good'
22apr

Lenteconcert Phil Good

Zaterdag 22 april 2017 vanaf 20:00 uur.

Het voorjaarsconcert van Phil Good, één van de orkesten van de Dordtse Phil, staat dit jaar in het teken van film en musical. Phil Good bestaat nu ruim 7 jaar; onder leiding van Karel van Dee heeft het zich ontwikkeld tot een orkest dat wordt gekenmerkt door energieke en swingende uitvoeringen.

Het voorjaarsconcert van Phil Good vangt aan met de iconische muziek uit de film ‘Soldaat van Oranje’ van Rogier van Otterlo; een melodie die iedere Nederlander bij de eerste maten herkent. Vervolgens wordt een medley van melodieën uit de ‘The Lion King’ ten gehore gebracht, die ook bij velen bekend in de oren zal klinken. Na deze beide energieke nummers volgt het ingetogen Gabriella’s Song, bekend geworden uit de film ‘As it is in Heaven’. Idols-deelneemster Lisa van der Ven neemt in Gabriella’s Song de solozang voor haar rekening. Dan volgt een uitvoering van het muzikale thema uit de film ‘Huit et Demi’ van Fellini. Uit de wat minder bekende film ‘1941’ volgt dan de Concert March.

Na de pauze wordt gestart met een spectaculaire medley van één van de allergrootste filmcomponisten: Ennio Morricone, waarin thema’s uit’ The Good, the Bad and the Ugly’, en ‘Once upon a Time in the West’ voorbij komen. Daarna volgt een medley uit ‘The Mask of Zorro’., Uit de musical ‘Les Miserables’ volgt dan ‘I dreamed a dream’, waarbij de solozang opnieuw wordt ingevuld door Lisa van der Ven. Dan speelt Phil Good een trilogie van zeer bekende filmmelodieën van de hand van John Williams: thema’s uit ‘Jurassic Park’, ‘Schindler’s List’ en ‘Indiana Jones’ worden daarin ten gehore gebracht.  Het concert wordt besloten met een energieke mars uit de filmklassieker ‘The Longest Day’. Kortom, een fantastisch voorjaarsconcert!

Aanvang 20:00 uur
Kaarten €5,- p.p. / € 3,50 p.p. voor vrienden van de Phil.
Reserveren via gasten@dpho.nl, aan de kassa of tijdens repetities

Contactinformatie:
Locatie: BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7
Organisator: Dordrechts Philharmonisch Orkest
Email:gasten@dpho.nl
Website:www.dpho.nl


Deel dit bericht met je vrienden!