Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop De boom in bloei (21+ jaar)'
21apr

Workshop De boom in bloei (21+ jaar)

Vrijdag 21 april 2017, van 13:30 uur tot 16:30 uur.

Workshops Vincent Van Gogh bij ToBe Kunst & Design
140 jaar geleden woonde Vincent van Gogh (1853-1890)van januari tot en met april in Dordrecht. Vincent werkte in die tijd bij boekhandel Blussé en Van Braam aan het Scheffersplein. Hij schreef in zijn brieven aan zijn broer Theo dat hij in deze periode graag door de historische binnenstad wandelde en diverse kerken en het Dordrechts museum bezocht.

Op uitnodiging van de initiatiefgroep van Vincent Van Gogh in Dordrecht, wordt er een aantal bijzondere activiteiten in Dordrecht georganiseerd, waaronder workshops bij ToBe Kunst & Design.Leer schilderen zoals Vincent van Gogh en maak een nachtelijk schilderij over hem en de oude stad Dordrecht. Je komt erachter hoe hij mengde, schilderde en welke technieken hij gebruikte.

Bomen komen vaak voor in het werk van Van Gogh. In deze workshop schilder je net als hij een boom in bloei.

Bomen in bloei of in de herfst spreken niet alleen Van Gogh, maar ook hedendaagse schilders aan. En hoe vaak fotograferen we zelf bomen als ze in bloei staan of wanneer hun kleuren veranderen? We genieten er elk seizoen van.

In deze workshop schilder je zelf een boom in bloei.

Inschrijven
Het inschrijven voor een cursus Kunst & Design voor volwassenen verloopt rechtstreeks via de docent. Dit is een andere werkwijze dan bij overige cursussen van ToBe. Stuur hiervoor een e-mail naar de docent Helen Hietbrink naar helenhietbrink@yahoo.com met de volgende gegevens: voor en achternaam, adres, postcode en woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum.

Je ontvangt van de docent informatie over de betaling en overige informatie. De genoemde prijs van Euro 30,- is exclusief 21% BTW. Aanmelden voor 14 april.

Voor deze workshop moet je zelf de verf en het doek meenemen. De workshop gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen.

Contactinformatie:
Locatie: Energiehuis, Noordendijk 148
Organisator: ToBe
Website:www.tobe.nl


Deel dit bericht met je vrienden!