Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop De boom in bloei (7 - 12 jaar)'
21apr

Workshop De boom in bloei (7 - 12 jaar)

Vrijdag 21 april 2017, van 13:00 uur tot 15:00 uur.

Workshops Vincent Van Gogh bij ToBe Kunst & Design
140 jaar geleden woonde Vincent van Gogh (1853-1890)van januari tot en met april in Dordrecht. Vincent werkte in die tijd bij boekhandel Blussé en Van Braam aan het Scheffersplein. Hij schreef in zijn brieven aan zijn broer Theo dat hij in deze periode graag door de historische binnenstad wandelde en diverse kerken en het Dordrechts museum bezocht.

Op uitnodiging van de initiatiefgroep van Vincent Van Gogh in Dordrecht, wordt er een aantal bijzondere activiteiten in Dordrecht georganiseerd, waaronder workshops bij ToBe Kunst & Design.Leer schilderen zoals Vincent van Gogh en maak een nachtelijk schilderij over hem en de oude stad Dordrecht. Je komt erachter hoe hij mengde, schilderde en welke technieken hij gebruikte.

Als geboortecadeau aan zijn neefje schilderde Van Gogh Amandelbloesem. Dit schilderij is de inspiratiebron voor deze workshop.

Toen Vincent van Gogh hoorde dat hij een neefje had gekregen, zat hij in zijn ‘Japanse periode’. Deze stroming in de kunst was rond die tijd erg populair. Het schilderij Amandelbloesem laat hier dan ook veel invloeden van zien. Je leert in deze workshop schilderen op de manier van Van Gogh met korte verfstreken. Je leert veel over kleuren mengen en over de kunstenaar zelf.

Kruip in de huid van Van Gogh en schilder mee onder leiding van Diana van Hal en Helen Hietbrink.
Prijs € 15,00 p.p. Inschrijven via de website

Contactinformatie:
Locatie: Energiehuis, Noordendijk 148
Organisator: ToBe
Website:www.tobe.nl


Deel dit bericht met je vrienden!