Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Diversiteit in beeld, presentatie door fotograaf Joost Bataille'
05apr

Diversiteit in beeld, presentatie door fotograaf Joost Bataille

Woensdag 5 april 2017, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Op woensdag 5 april  van 20.00 uur tot 22.00 uur,is er een presentatie door fotograaf Joost Bataille over diversiteit in onderwijs. De inloop is om 19.30 uur. Kosten: 7,50 p.p. Aanmelden is gewenst. 

De diversiteit aan scholen in Nederland is groot: katholiek, protestant, openbaar, islamitisch. Fotograaf Joost Bataille heeft deze diversiteit vastgelegd in fotoreportages die hij maakt op scholen voor bijzonder onderwijs. Op woensdag 5 april verzorgt hij een presentatie over zijn fotowerk onder de titel ‘Diversiteit in beeld’.

De presentatie van het werk van Bataille wordt voorafgegaan door een inleiding door Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum, die stil zal staan bij ‘100 jaar onderwijsvrijheid’ in Nederland. Bovendien zal hij oude schoolfoto’s uit het archief van het Onderwijsmuseum laten zien. Daarmee wordt duidelijk dat ook de foto’s van Bataille in een lange, fotografische traditie geplaatst kunnen worden.

Inleiding en presentatie vinden plaats in het kader van de viering van 100 jaar onderwijsvrijheid, zoals vastgelegd in artikel 23 in onze grondwet. In dat artikel wordt bepaald dat openbaar en bijzonder onderwijs gelijk zijn.

We ontvangen u graag in De Holland aan de Burgemeester de Raadtsingel 97 in Dordrecht!

Contactinformatie:
Locatie: Burgemeester de Raadtsingel 97
Organisator: Onderwijsmuseum
Telefoonnummer: 078 6326820
Email:info@onderwijsmuseum.nl
Website:www.onderwijsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!