Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Frans van den Berg en Yourck den Adel'
02apr

Expositie Frans van den Berg en Yourck den Adel

Van zondag 2 april 2017 tot en met zaterdag 27 mei 2017.

Frans van den Berg en Yourck den Adel exposeren bij Via Lumina.

Yourck den Adel (1983), kon eerder tekenen dan praten. Kunst was lang zijn communicatiewijze. In de momenten dat hij de wereld, en de wereld hem niet meer begreep, werd zijn kunst een houvast waar hij altijd op terug kon vallen als een onuitputtelijke bron, al gaat tegenwoordig het uiten van zijn emoties in woorden hem goed af. Yourck is de laatste jaren ook gaan schrijven.

Zijn werken hebben meestal geen naam, omdat in zijn visie de impressie van de toeschouwer belangrijk is. Middels tekenen, schilderen, ontwerpen en dichten neemt Yourck de vrijheid zijn emoties te plaatsen en om te zetten in kunst.

Frans van den Berg (1948), is een Dordtse schilder. Naast zijn werk als horecadocent heeft hij altijd getekend. De sterk voor zich sprekende portretten worden afgewisseld met werken waar hij de gekkigheid van de maatschappij bekritiseert. Hij noemt zijn werk zelf ook wel ‘Depri Art’. Met zijn indringende kleurrijke, absurde, indringende schilderijen choqueert hij soms de kijker.

Via Lumina geeft kunstenaars die net even anders zijn, de mogelijkheid om hun werk exposeren. Deze kunst heet Outsider Art, de exposanten zijn mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Openingstijden

zaterdag 13:00 - 17:00. Tevens geopend op de eerste zondag van de maand van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat 152
Organisator: Via Lumina
Email:info@vialumina.nl
Website:www.vialumina.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!