Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Storytelling: Workshop Beeldend vertellen' Foto: Bert den Boer
02apr

Storytelling: Workshop Beeldend vertellen

Zondag 2 april 2017, van 11:00 uur tot 16:30 uur.

Wij blijven hier wat eten en drinken en we gaan elkaar lekker vertellen wat we allemaal wel voor vreselijks hebben geleden. Achteraf kan een mens nog lol aan zijn leed beleven, als hij veel heeft meegemaakt en veel heeft gezworven.
Homerus Odysseia, de reizen van Odysseus

Vertellen is herbeleven. Als verteller breng je een beleving over aan je toehoorders. In deze workshop Beeldend vertellen leer je om jouw verhaal authentiek, beeldend en speels te vertellen; met gebruik van je gebaren, mimiek en de mogelijkheden van je stem. We duiken in jouw geschiedenis om tot een verhaal te komen dat gebaseerd is op iets dat je ooit hebt meegemaakt, misschien wel een gebeurtenis die jou heeft gemaakt tot wie je nu bent.

We staan ondermeer stil bij wat kenmerkend is aan jouw manier van vertellen en oefenen met behulp van speelse werkvormen je vertelvaardigheden. Onze opzet is om jou op een vrije en geheel eigen wijze je verhaal te laten vertellen waarbij je het publiek betrekt, speelt met spanningsbogen en waarin je je stem effectief inzet.

Bert den Boer en Jan Stroeve verzorgen samen deze eendaagse workshop. Met de deelnemers verkennen zij op theatrale wijze hun levensverhaal.

Bert den Boer (1956) is socioloog. Hij begeleidt teams en verzorgt individuele coaching voor uiteenlopende organisaties. In het programma Dordtse dialogen interviewt hij maandelijks een gast. Ieder mens kijkt op eigen wijze naar de werkelijkheid. Hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet. Willen mensen tot hun recht komen, dan betekent dat ruimte krijgen voor en geven aan ieders persoonlijke verhaal. 

Jan Stroeve (1957) is naast presentatietrainer ook theatermaker, choreograaf, schrijver en beeldend kunstenaar. Hij begeeft zich in zijn werk vaak op meerdere terreinen en zet daarbij alle disciplines in om uiteindelijk tot één punt te komen: een mooi verhaal vertellen.

Locatie is het monumentale pand Voorstraat 125. De workshop start om 11.00 uur en duurt tot uiterlijk 16:30 uur. Voor koffie, thee, lunch, een drankje na en bevlogen begeleiders wordt gezorgd. Bij deelname bedragen de kosten € 95, -.  Het aantal deelnemers is maximaal 16.

Toneelervaring is absoluut geen vereiste. Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk  25 maart via Jan of Bert. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Gegevens Bert: 06 28430164, www.voorstraat125.nlinfo@bbdb.info  
Gegevens Jan: 06   24333344, www.janstroeve.comj_stroeve@hotmail.com 

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat 125
Organisator: Bert den Boer / Jan Stroeve


Deel dit bericht met je vrienden!