Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Biesbosch Go Wild' Foto: Hetty Bruinse
01apr

Biesbosch Go Wild

Zaterdag 1 april 2017, van 13:00 uur tot 16:00 uur.

De Biesbosch is een veelzijdig, ruig, avontuurlijk en spannend natuurgebied, maar voor veel Dordtenaren nog onontgonnen terrein. Tijd om daar verandering in te brengen, vinden buitenliefhebbers Teun van der Klis en Brammert Waagmeester. Op zaterdag 1 april bieden ze daarom sportieve en grensverleggende outdoor-activiteiten aan voor jong en oud tijdens de eerste editie van het Biesbosch Go Wild-event. De toegang is gratis.

Tijdens deze uitdagende middag kunnen bezoekers proeven aan diverse outdoor-disciplines die normaal gesproken alleen onderdeel uitmaken van betaalde activiteiten: sporten met natuurlijke materialen, vuur maken, een reuzenkatapult bouwen en het voorjaar snuiven.

Klimmen en klauteren
Elk half uur wordt een buitensportsessie aangeboden onder begeleiding van een ervaren sportinstructeur.  "Er wordt geklommen, geklauterd en gesmeten", aldus Teun van der Klis van NatuurlijkSportief. "Daarbij maken we uitsluitend gebruik van wat de natuur ons te bieden heeft: bomen, takken, rotsblokken en meer."

Vuurtechnieken
Elk heel uur wordt een demonstratie van oude en nieuwe vuurtechnieken gegeven, waarna bezoekers ook zelf uit hun survival skills mogen testen. "Vuur maken met de vuurboog is een echte discipline", weet Brammert Waagmeester van Passie voor Puur. "Alleen de volhouder boekt resultaat." Tijdens een heuse contest kunnen deelnemers hun eigen skills testen. Wie het snelst vuur maakt met de boog, gaat met een mooie prijs naar huis.

Gratis deelnemen
Het programma is bij uitstek geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar, maar jongere kinderen kunnen onder begeleiding van een volwassene ook gezellig neerstrijken en van het spektakel meegenieten. Er is rondom het terrein volop gelegenheid om hutten te bouwen en er kunnen broodjes gebakken worden op houtskool. Het Biesbosch Go Wild event vindt plaats op het dagrecreatieterrein van de Merwelanden. Parkeren is gratis.

Om toegang te krijgen tot het evenemententerrein heb je een voucher nodig. Deze is gratis te bestellen via www.biesboschgowild.nl

Contactinformatie:
Locatie: het dagrecreatieterrein van de Merwelanden
Website:www.biesboschgowild.nl


Deel dit bericht met je vrienden!