Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Grote internationale Strijkkwartetten'
30mrt

Grote internationale Strijkkwartetten

Donderdag 30 maart 2017 vanaf 20:30 uur.

Grote internationale strijkkwartetten komen naar het Energiehuis

Tijdens het komende theater- en concertseizoen staan vijf van ´s werelds grootste strijkkwartetten in Machine 3 in het Energiehuis. Zo spelen er het Tsjechische Škampa Kwartet op donderdag 27 oktober, het Doelenkwartet op donderdag 1 december, het Amerikaanse Juilliard String Quartet op donderdag 19 januari, het Britse Piatti Quartet op donderdag 30 maart en het Belgische Taurus Kwartet op donderdag 20 april.

De prestaties van deze strijkkwartetten worden keer op keer onthaald met lovende kritieken van toonaangevende cultuurrecensenten, zoals die van het Britse muziekblad The Strad en van The New York Times. De grootste componisten van vandaag staan in de rij om met hen samen te werken.

Deze strijkkwartetten komen uit de absolute top van de internationale huiskamermuziek en zijn onderdeel van het rijke programma aan klassieke muziek, dat het Energiehuis gedurende het komende seizoen in huis heeft.

Het Juilliard String Quartet is met zijn 70-jarige bestaan een levende legende binnen de klassieke muziek. Ze worden internationaal geroemd om hun glansrijke interpretaties van de Klassiekers, hun uitzonderlijke eenstemmigheid, helderheid en ritmische kracht. Zij zijn te zien op 19 januari in Machine 3, in het Energiehuis.

Contactinformatie:
Locatie: Noordendijk 148
Organisator: Energiehuis
Website:www.kunstmin.nl


Deel dit bericht met je vrienden!