Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Talentvol Voorjaarsconcert'
25mrt

Talentvol Voorjaarsconcert

Zaterdag 25 maart 2017 vanaf 20:15 uur.

Het Grootorkest speelt een avondvullend programma met als thema ‘talentvol’
Zoals ieder jaar heeft de Dordtse vereniging een thema gekozen. Dit jaar is dat ‘Een talentvol 2017’. Het thema van dit concert sluit daarbij aan. In het gloednieuwe repertoire dat het orkest u deze avond zal brengen, vindt u dit thema uiteraard terug. Op het programma staat onder andere ‘Fantasy Variations’. Dit stuk, gecomponeerd door James Barnes, bestaat uit variaties op het bekende thema uit Niccolo Paganini’s 24e caprice. Het stuk werd door dirigent Jan Gerrit Adema gekozen omdat alle secties uit het orkest, van bas tot piccolo en alles daartussen, de kans krijgt om zich te presenteren. Een verrassend werk wat u zeker niet wilt missen!

Naast dit werk zullen er deze avond een aantal talentvolle solisten uit het orkest voor u voor het voetlicht treden. Jisk van Veen is één van de allernieuwste aanwinsten van het orkest. Hij gaat op zijn altsax zijn meest romantische kant laten zien tijdens ‘La Mer’. Het stuk is zowel een hommage aan de bewegingen van de zee als een stuk van een romanticus die verlangt naar zijn verloren liefde.
Marjon van de Hel en Els van Steenhoven vormen de hobosectie van het grootorkest. Op 25 maart zullen zij samen voor u ‘Esther’ spelen. In 1977 componeerde Rogier van Otterloo dit werk voor de film ‘Soldaat van Oranje’ en vandaag de dag is het werk te horen in de gelijknamige musical. Een prachtig rustmoment tijdens het concert.
Onze soloklarinettiste Lisette Harms is een gevierd begrip bij De Phil (en wijd daarbuiten!). Tijdens het voorjaarsconcert speelt zij het Concerto for Clarinet van Stephane Kregar. Kregar wilde met dit werk alle facetten van de klanken die een klarinet kan produceren, laten horen; het donkere en sensuele van de lage registers, het gevoelige van het middenregister en het virtuoze van het hoge register. Het eerste deel is een dialoog tussen solist en orkest. Het tweede deel is een stuk emotioneler en meer timide, met een donkere en sombere sfeer. Het derde deel begint dromerig en eindigt bijna bovennatuurlijk. Een fantastisch, niet te missen werk!

Verder worden onder andere de werken ‘Arabesque’ en de ‘Polovetzer Dansen’ ten gehore gebracht. ‘Arabesque’ is een spetterend werk waarin u wordt meegenomen naar het Midden-Oosten. Het orkest neemt u mee langs delicate en sensuele solowerken, naar vurige en snelle tutti-passages, begeleidt door felle percussie. Een stuk vol drama wat u zeker niet wilt missen. De ‘Polovetzer Dansen’ uit het ballet Prins Igor is een machtig muziekstuk dat aan het einde van de tweede acte van dit ballet aan bod komt. Het ballet verhaalt over de veldtocht van de Russische prins Igor tegen de Polovetsers. Russische klanken tegenover bijzondere, oriëntaalse klanken. Kortom, een voorjaarsconcert om mee te maken!

Aanvang 20:15 uur
Kaarten €10,- p.p.
Reserveren via gasten@dpho.nl, aan de kassa of tijdens repetities

Contactinformatie:
Locatie: BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7
Organisator: Dordrechts Philharmonisch Orkest
Email:gasten@dpho.nl
Website:www.dpho.nl


Deel dit bericht met je vrienden!