Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Taxatiemiddag in het Bastionhotel' Foto: Antiquariaat A.C. Molendijk
25mrt

Taxatiemiddag in het Bastionhotel

Zaterdag 25 maart 2017, van 13:00 uur tot 16:00 uur.

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt zaterdag 25 maart van 13.00 tot 16:00 uur naar Bastionhotel Dordrecht / Papendrecht om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.  

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Contactinformatie:
Locatie: Bastionhotel Dordrecht / Papendrecht, Laan der Verenigde Naties 363
Organisator: Antiquariaat A.C. Molendijk
Email:amolendijkboeken@outlook.com
Website:www.molendijkboeken.nl


Deel dit bericht met je vrienden!