Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Uitvoering Johannes Passion+Plus'
25mrt

Uitvoering Johannes Passion+Plus

Zaterdag 25 maart 2017 vanaf 20:00 uur.

De periode waarin de Mattheus en Johannes Passion op veel plaatsen in Nederland worden uitgevoerd staat weer voor de deur. Er is enorm veel belangstelling voor deze twee magistrale werken van Bach. Ook in deze regio. Jammer genoeg is de belangstelling onder jongeren vrij gering. Misschien wel omdat de kloof met hun belevingswereld te groot is.

Daarom heeft het Drechteden Bachkoor voor een andere benadering gekozen.

Op 25 maart a.s. wordt in de historische Augustijnenkerk in Dordrecht door dit vermaarde koor de Johannes Passion opgevoerd op een manier die de traditie verbindt met de wereld waarin de jeugd van nu leeft. De afgelopen maanden is intensief samengewerkt met een groep leerlingen van het Zwijndrechtse Develstein College. Dat resulteerde in een reeks kunstuitingen waarmee de kruisweg vanuit hun perspectief wordt uitgebeeld. Ook zullen leerlingen meezingen in een aantal koorstukken die, voorafgaand aan de passie, een lezing van de originele tekst van Johannes 13 zullen omlijsten.

Niet voor niets heeft deze uitvoering de titel Johannes Passion+Plus gekregen. Er is, uiteraard met veel respect voor het originele werk van Bach, extra dynamiek toegevoegd. En zo is een uiterst levendig en afwisselend samenspel van beeld, tekst en muziek ontstaan.

Niet alleen boeiend voor jongeren, het is ook een impuls voor degenen die vertrouwd zijn met de reguliere opvoering van dit magistrale werk.

Informatie in het kort:

  • zaterdag 25 maart 2017 20.00 uur Augustijnenkerk Voorstraat 216
  • Johann Sebastian Bach Johannes-Passion
  • Drechtsteden Bachkoor www.drechtstedenbachkoor.nl
  • Collegium Musicum Den Haag www.cmdh.nl
  • i.s.m. DevelsteinCollege Zwijndrecht
  • muzikale leiding Nico van der Meel
  • toegangskaarten / -prijzen / reserveren zie de website.
Contactinformatie:
Locatie: Augustijnenkerk, Voorstraat 216
Organisator: Drechteden Bachkoor
Email:info@drechtstedenbachkoor.nl
Website:www.drechtstedenbachkoor.nl


Deel dit bericht met je vrienden!