Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Thema-avond: Boodschap van Hoop uit het Midden-Oosten'
24mrt

Thema-avond: Boodschap van Hoop uit het Midden-Oosten

Vrijdag 24 maart 2017 vanaf 20:00 uur.

De Anglicaanse priester Andrew de Carpentier brengt vandaag een Boodschap van Hoop uit het Midden-Oosten. Deze geboren en getogen Dordtenaar werkt al veertig jaar in Jordanië als directeur van een doveninstituut. Hij laat in zijn werk zien dat moslims en christenen prima kunnen samenwerken vanuit wederzijds respect. Deze avond wordt georganiseerd door de stichting Vrienden van het Holy Land Institute for the Deaf.

Vanuit zijn inzichten zullen wethouder Rik van der Linden, ds Michiel de Zeeuw (Wilhelminakerk) en ds Riet Boogaard (Ontmoetingskerk) met elkaar in gesprek gaan om het betekenis te geven voor Dordrecht. Thema’s die aan bod zullen komen: ‘Goede relaties onderhouden tussen christenen en moslims’, ‘Omgaan met vluchtelingen’, ‘Zorg voor mensen met een beperking in het Midden-Oosten’ en ‘Werken, leren en wonen in het Midden-Oosten’. Journalist en communicatieadviseur David Slager is de forumleider.

Broeder Andrew is van 19 tot en met 26 maart in Nederland voor zijn ‘Boodschap van Hoop uit het Midden-Oosten’.  Hij zet zich in voor dove, doofblinde en anderszins beperkte kinderen en volwassenen in het Midden-Oosten. In al die decennia heeft hij geleerd om verbindend te zijn. Waar veel Nederlanders vragen hebben over bijvoorbeeld de vluchtelingenproblematiek, komt hij met verrassende inzichten.

De thema-avond is gratis toegankelijk.
Op de avond zelf wordt aandacht gevraagd voor het werk van het doveninstituut: het Holy Land Institute for the Deaf.

Contactinformatie:
Locatie: in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41
Website:www.holyland-deaf.org/boodschapvanhoop


Deel dit bericht met je vrienden!