Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Pennendraaidag bij het Ambachtshonk'
18mrt

Pennendraaidag bij het Ambachtshonk

Zaterdag 18 maart 2017, van 09:30 uur tot 13:30 uur.

Op 18 maart organiseert het Ambachtshonk van 9:30 tot 13:30 uur een Pennendraaidag. Iedereen is welkom voor het (laten) maken van dit ambachtelijk gedraaid uniek houten schrijfgerei. De pennendraaidag vindt plaats in de Hobbywerkplaats aan de Patersweg.

De dag wordt verzorgd in samenwerking met Yvonne van CREA Hoek. Zij geeft een minicursus Handlettering en tips voor Pyrografie (brandschilderen op hout). Ook is Ruud Philipsen aanwezig, met zijn werk en techniek. Hij is lid van Radius, de landelijke vereniging van houtdraaiers en cursusleider bij het Ambachtshonk.

Deelnemers kunnen vooraf bij aanmelding een keuze maken voor type pen (smal, dik, balpen, vulpen, vulpotlood), houtsoort en kleur voor de metalen punt en clip. Wie ervaring heeft met beitels en een draaibank mag op de pennendraaidag zelf aan de slag met het maken van de pen. Wie het houtdraaien niet beheerst, kan naar eigen ontwerp de pen laten draaien door één van de vrijwilligers. De pen wordt vervolgens door de deelnemer zelf gemonteerd. Desgewenst kunnen houten pennendoosjes worden bewerkt, zodat het pronkstuk stijlvol kan worden bewaard.

Deelname aan het pennendraaien kost € 60. De minicursus Handlettering kost € 7,50. Wie een deelnemersovereenkomst heeft bij het Ambachtshonk krijgt korting. Niet betalende belangstellenden zijn van harte welkom een kijkje te nemen.

Het Ambachtshonk is als hobbywerkplaats sinds mei geopend. De werkplaats biedt faciliteiten aan fanatieke amateurs in houtbewerking die gezamenlijk zelfstandig kunnen werken aan een eigen werkstuk. Dat kan tijdens openingstijden, op basis van betaalde deelname. Meer informatie over inschrijving is te vinden op www.ambachtshonk.nl.

Contactinformatie:
Locatie: Patersweg 53
Organisator: Het Ambachtshonk
Email:verbinding@ambachtshonk.nl
Website:www.ambachtshonk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!