Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Tentoonstelling Bella dalla testa ai piedi'
17mrt

Tentoonstelling Bella dalla testa ai piedi

Van vrijdag 17 maart 2017 tot en met zondag 23 april 2017, van 13:00 tot 17:00 uur.

Bella dalla testa ai piedi (Mooi van top tot teen)
Een satijnen fuchsia tas van Angelina Jolie, een pompoentas van Julia Roberts, een paarse kikkertas van Lady Gaga, een rode schoudertas met veren van Sophia Loren en een leren tas met papagaaienveren van Gala, de vrouw van Salvador Dalì. Deze en nog veel meer tassen van grote namen zijn binnenkort te bewonderen in Het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas.

Italië is het modeland bij uitstek; de Italiaanse stijl is wereldwijd bekend. Ook beroemdheden zijn dol op Italiaanse mode. De tentoonstelling Bella dalla testa ai piedi bevat tassen, schoenen en enige hoeden van beroemde Italiaanse ontwerpers, afkomstig uit de collectie van de Fondazione Sartirana Arte in Pavia.

De tentoonstelling vormt een reis door de Italiaanse modetraditie vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Na de Tweede Wereldoorlog genoten Italiaanse ontwerpers bekendheid, zoals Andrea Pfister die in Vigevano ontwierp. Zijn tassen voor beroemdheden als Raquel Welch, Nancy Reagan, Barbara Streisand, Julia Roberts, Elton John en Rudolf Nureyev kregen bekendheid in de jaren ‘80.

De tentoonstelling Bella dalla testa ai piedi is tot stand gekomen door de samenwerking met het Istituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi en zijn directeur Carmela Natalina Callea en het Comitato Dante Alighieri te Dordrecht en zijn voorzitter Luigi Barone.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 23 april 2017, de openingstijden van het museum zijn woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Toegangsprijzen Dordts Patriciershuis
Volwassenen € 7,50
Kinderen van 13 tot 18 jaar € 2,50
Kinderen tot 12 jaar gratis
Museumkaart gratis

Contactinformatie:
Locatie: Wolwevershaven 9
Organisator: Dordts Patriciershuis
Telefoonnummer: 078 843 87 46
Email:info@dordtspatriciershuis.nl
Website:www.dordtspatriciershuis.nl


Deel dit bericht met je vrienden!