Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Stilleven à la Van Gogh (21+ jaar)'
11mrt

Workshop Stilleven à la Van Gogh (21+ jaar)

Zaterdag 11 maart 2017, van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Workshops Vincent Van Gogh bij ToBe Kunst & Design
140 jaar geleden woonde Vincent van Gogh (1853-1890)van januari tot en met april in Dordrecht. Vincent werkte in die tijd bij boekhandel Blussé en Van Braam aan het Scheffersplein. Hij schreef in zijn brieven aan zijn broer Theo dat hij in deze periode graag door de historische binnenstad wandelde en diverse kerken en het Dordrechts museum bezocht.

Op uitnodiging van de initiatiefgroep van Vincent Van Gogh in Dordrecht, wordt er een aantal bijzondere activiteiten in Dordrecht georganiseerd, waaronder workshops bij ToBe Kunst & Design.Leer schilderen zoals Vincent van Gogh en maak een nachtelijk schilderij over hem en de oude stad Dordrecht. Je komt erachter hoe hij mengde, schilderde en welke technieken hij gebruikte.

Van Gogh heeft diverse stillevens geschilderd. In deze workshop werk je een eigen stilleven uit in een collage of schilderij.

Vincent van Gogh schilderde zijn kamer, het bed en de tafel. In deze workshop werk je zelf een sober stilleven uit in de stijl van Van Gogh op platte of ruimtelijke wijze.

De collage wordt gemaakt met karton en/of hout en het ruimtelijk stilleven wordt geschilderd op doek.

Inschrijven
Het inschrijven voor een cursus Kunst & Design voor volwassenen verloopt rechtstreeks via de docent. Dit is een andere werkwijze dan bij overige cursussen van ToBe. Stuur hiervoor een e-mail naar de docent Helen Hietbrink naar helenhietbrink@yahoo.com met de volgende gegevens: voor en achternaam, adres, postcode en woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum.

Je ontvangt van de docent informatie over de betaling en overige informatie. De genoemde prijs van Euro 30,- is exclusief 21% BTW. Aanmelden voor 3 maart.

Voor deze workshop moet je zelf de verf en het doek meenemen. De resultaten worden tentoongesteld in een etalage-expositie bij het Energiehuis. De workshop gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen.

Contactinformatie:
Locatie: Energiehuis, Noordendijk 148
Organisator: ToBe
Website:www.tobe.nl


Deel dit bericht met je vrienden!