Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Presentatie over Joods erfgoed in Nederland door Paul Vigeveno en Jan Stoutenbeek' Paul Vigeveno en Jan Stoutenbeek
06mrt

Presentatie over Joods erfgoed in Nederland door Paul Vigeveno en Jan Stoutenbeek

Maandag 6 maart 2017 vanaf 20:00 uur.

Op uitnodiging van het Genootschap Nederland-Israël, afdeling Drechtsteden, geven Paul Vigeveno en Jan Stoutenbeekeen een presentatie over Joods erfgoed in Nederland.

In april 2016 presenteerden auteurs Paul Vigeveno en Jan Stoutenbeek in het Joods Historisch Museum hun rijk geïllustreerde ‘Gids van joods erfgoed in Nederland’. (uitgeverij Bas Lubberhuizen, 498 pag.) Per streek en plaats schrijven zij over honderden gebouwen, monumenten, plekken of objecten die te maken hebben met de joodse cultuur, religie en geschiedenis in Nederland. De auteurs hebben een selectie gemaakt van de foto’s, plattegronden en oude prenten uit het boek van de talrijke bestaande en verdwenen tekenen van joods leven in Nederland. Met behulp van een PowerPoint-presentatie maken de heren Vigeveno en Stoutenbeek ons deelgenoot van de rijke historie aan de vele joodse gemeenschappen in ons land.

Jan Stoutenbeek heeft sociaaleconomische geschie-denis en sociale geografie gestudeerd aan de UvA en gewerkt voor de gemeente Amsterdam waar hij leiding gaf aan meerdere grootstedelijke projecten.
Paul Vigeveno studeerde geschiedenis aan de lerarenopleiding en aan het Nuts-seminarium van de UvA. Vervolgens vervulde hij een tiental jaren uiteenlopende functies in het onderwijs. Hij organiseert cultuurhistorische reizen en daarnaast publiceert hij reisgidsen.
Stoutenbeek en Vigeveno publiceren al ruim dertig jaar over de joodse wereld in Nederland.

De bijeenkomst wordt  gehouden in gebouw De Rank, Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Contactinformatie:
Locatie: De Rank, Dubbelsteynlaan West 70
Organisator: het Genootschap Nederland-Israël, afdeling Drechtsteden
Telefoonnummer: 078 6178118
Website:www.gni-drechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!