Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schrijven op z'n Romeins (Kinderactiviteit Onderwijsmuseum)'
28feb 2017

Schrijven op z'n Romeins (Kinderactiviteit Onderwijsmuseum)

Dinsdag 28 februari 2017, van 11:30 uur tot 12:30 uur.

Deze voorjaarsvakantie staan de activiteiten in het Onderwijsmuseum helemaal in het teken van de Romeinen. De Romeinen waren een groots volk waarvan we nog steeds veel vaardigheden en kennis om ons heen zien. Van 27 februari tot en met 3 maart kun je in het Onderwijsmuseum daarom leren schrijven ‘op z’n Romeins’, een geldbuidel maken, munten ontwerpen en meer te weten komen over de Romeinen tijdens de voorleesmiddag!

Vandaag de activiteit: Schrijven op z’n Romeins

Latijn is de taal die de Romeinen spreken. Dit schrift lijkt heel erg op dat van de Grieken. Wel mist het schrift een aantal letters als je kijkt naar ons eigen alfabet. Wil jij ontdekken welke letters dit zijn? En wil jij Latijns schrijven op jouw eigen gemaakte boekenrol? Bezoek dan in de voorjaarsvakantie het Onderwijsmuseum!

De activiteit is gratis in combinatie met een entreekaartje voor het museum. Aanmelden voor de activiteit kan op de dag zelf bij de balie tot uiterlijk 15 minuten voor de start van de activiteit.


Wanneer:  van 27 februari t/m 3 maart. Het volledige vakantieaanbod en de tijden staan op www.onderwijsmuseum.nl.
Waar:  Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht
Kosten:  De activiteiten zijn gratis in combinatie met een entreekaartje voor het museum.
Aanmelden: Aanmelden voor een activiteit kan op de dag zelf bij de balie tot uiterlijk 15 minuten voor de start van de activiteit.

Afbeelding: Tijdens de voorjaarsvakantie staan de activiteiten in het Onderwijsmuseum helemaal in het teken van de Romeinen.

Contactinformatie:
Locatie: Burgemeester de Raadtsingel 97
Organisator: Onderwijsmuseum
Telefoonnummer: 078 6326820
Email:info@onderwijsmuseum.nl
Website:www.onderwijsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!