Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Romeinse munten maken (Kinderactiviteit Onderwijsmuseum)'
27feb 2017

Romeinse munten maken (Kinderactiviteit Onderwijsmuseum)

Maandag 27 februari 2017, van 14:30 uur tot 15:30 uur.

Deze voorjaarsvakantie staan de activiteiten in het Onderwijsmuseum helemaal in het teken van de Romeinen. De Romeinen waren een groots volk waarvan we nog steeds veel vaardigheden en kennis om ons heen zien. Van 27 februari tot en met 3 maart kun je in het Onderwijsmuseum daarom leren schrijven ‘op z’n Romeins’, een geldbuidel maken, munten ontwerpen en meer te weten komen over de Romeinen tijdens de voorleesmiddag!

Vandaag de activiteit: Romeinse munten maken

Munten makers. De Romeinen brachten iets nieuws in Europa: de munt! Voor de Romeinse tijd waren er namelijk nog geen munten. De munten waren mooi versierd met afbeeldingen van keizers en goden en aan de andere kant kon je de waarde van de munt vinden. Wil jij ook jouw eigen geld maken? Dat kan! Kom deze voorjaarsvakantie naar het museum en ontwerp jouw eigen geld.

De activiteit is gratis in combinatie met een entreekaartje voor het museum. Aanmelden voor de activiteit kan op de dag zelf bij de balie tot uiterlijk 15 minuten voor de start van de activiteit.


Wanneer:  van 27 februari t/m 3 maart. Het volledige vakantieaanbod en de tijden staan op www.onderwijsmuseum.nl.
Waar:  Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht
Kosten:  De activiteiten zijn gratis in combinatie met een entreekaartje voor het museum.
Aanmelden: Aanmelden voor een activiteit kan op de dag zelf bij de balie tot uiterlijk 15 minuten voor de start van de activiteit.

Afbeelding: Tijdens de voorjaarsvakantie staan de activiteiten in het Onderwijsmuseum helemaal in het teken van de Romeinen.

Contactinformatie:
Locatie: Burgemeester de Raadtsingel 97
Organisator: Onderwijsmuseum
Telefoonnummer: 078 6326820
Email:info@onderwijsmuseum.nl
Website:www.onderwijsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!