Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'JazzLab Session - Stevie Wonder' Foto: Paul Welling
25feb

JazzLab Session - Stevie Wonder

Zaterdag 25 februari 2017 vanaf 21:00 uur.

Vandaag staat tijdens de Jazzlab Sessions in Jazzpodium DJS de bekende soullegende Stevie Wonder centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, composities van deze grootheid.

In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt het meerdere decennia omvattende 'songbook' van Stevie Wonder. De muziek bestaat uit de stukken die Stevie schreef in de jaren 70 voor legendarische albums als Music of my Mind, Talking Book, Innervisions en Songs in the Key of Life.

Stevie Wonder (1950) werd op 12-jarige leeftijd door Motown geïntroduceerd als de nieuwe Ray Charles. In het begin werd zijn carrière vrijwel geheel door de platenbazen bepaald, maar in de jaren 70 verwierf hij met een nieuw platencontract artistieke vrijheid en nam hij een aantal muziekalbums op die door zowel het publiek als recensenten gunstig werden ontvangen. Hij oogstte succes met onder meer "Higher Ground" en “I Wish”. Hij heeft meer dan honderd miljoen platen verkocht, won vijfentwintig Grammy Awards en werd in 1989 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Datum: zaterdag 25 februari 2017
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 20.30 uur / Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 5,-

Contactinformatie:
Locatie: Grotekerksplein 1
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!