Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezingencyclus:‭ ‬Dordtenaren onder Napoleon '
23feb

Lezingencyclus:‭ ‬Dordtenaren onder Napoleon

Donderdag 23 februari 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De komende maanden organiseert het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof een bijzondere reeks lezingen onder de naam Dordtenaren onder Napoleon.

Donderdag 23 februari 2017

Eerste lezing: Slag om Dordrecht
In het najaar van 1813 werden de Fransen verdreven uit o.a. Holland. Rondom en in Dordrecht werd flink gevochten. Hoe verliep de strijd rondom en in Dordrecht?

Tweede lezing: Tussenbestuur
Het Franse bestuur viel weg en er dreigde een vacuüm. Welke rol speelde het Tussenbestuur?

Sprekers: Henk Mesman en Joke Herrewijn

In 2015 werd een gelijknamig boek gepubliceerd over het leven van de Dordtenaren tijdens de Franse periode van 1810-1815. Hier gingen vele jaren van archiefonderzoek aan vooraf, uitgevoerd door een enthousiaste groep (amateur) historici onder leiding van Kees Weltevrede.

Deze onderzoekers vertellen in het Augustijnenhof uitgebreid over de ontdekkingen die zij deden. Dit gebeurt tijdens een reeks van vijf bijeenkomsten, waarin steeds weer een ander thema wordt behandeld. Na ontvangst met koffie en thee, worden in iedere bijeenkomst meerdere lezingen gehouden. (Kijk voor een overzicht van de thema's onderaan de pagina.) Na afloop staat er voor de deelnemers een drankje klaar.

Overigens is het boek 'Dordtenaren onder Napoleon' te koop in de boekwinkel van het Augustijnenhof en zal het ook tijdens de lezingen verkrijgbaar zijn.

Let op: de deelname is beperkt tot een maximum van 25 personen per bijeenkomst. Het is mogelijk om te reserveren voor één of meerdere lezingen. 

Locatie: Augustijnenhof, Hof 15

De volgende lezing is op 30 mrt 
Inloop: vanaf 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Duur per bijeenkomst: circa 2 uur
Inclusief: ontvangst met koffie of thee. Na afloop staat er een drankje klaar voor alle deelnemers.

Voor onze donateur-leden bedragen de kosten per bijeenkomst €10,00 per persoon. Voor overige deelnemers is dit €13,50 per persoon. 

Contactinformatie:
Locatie: Hof 15
Organisator: Augustijnenhof
Website:www.augustijnenhof.nl


Deel dit bericht met je vrienden!