Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Want daarin openbaart zich Gods gerechtigheid'
22feb

Want daarin openbaart zich Gods gerechtigheid

Woensdag 22 februari 2017 vanaf 20:00 uur.

Elk jaar biedt de Theresia van Avila Parochie voor iedere geïnteresseerde een serie avonden aan ter verdieping van het geloof. Ze hebben externe deskundigen uitgenodigd om te komen spreken. Aanmelden is niet nodig.

Tijd en locatie: 20.00 uur pastorie Antoniuskerk, Burgemeester De Raadtsingel 45 te Dordrecht (tenzij anders aangegeven). Voor alles geldt: Deo volente.

Vandaag: “Want daarin openbaart zich Gods gerechtigheid, die de mens rechtvaardigt door het geloof en het geloof alleen” (Rom. 1, 17).

- Spreker: Dr. Ruud Gouw; pastoor en exegeet / nieuwtestamenticus met specialisatie Paulus

- Toelichting: De reformator Maarten Luther kwam in een diepe geloofscrisis terecht, omdat hij het antwoord niet wist op de vraag: zal God mij ooit rechtvaardigen? Hij vond het antwoord uiteindelijk in de Romeinenbrief van de apostel Paulus, bij genoemd citaat. Dit was voor hem, en voor de hele geschiedenis na hem, een turning-point. De protestantse theologie baseert hierop het principe “sola fides” (door geloof alleen). Pastoor Gouw geeft ons een verdieping op het denken en handelen van Paulus en schetst ons de context van genoemd citaat, dat zo van invloed is geweest op onze kerkgeschiedenis.

Contactinformatie:
Locatie: Pastorie Antoniuskerk, Burg. de Raadtsingel 45
Organisator: Theresia van Avila-Parochie
Website:www.katholiekdrechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!