Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Virginia Wing + Olivia Ultra's Kusjesmachine'
19feb 2017

Virginia Wing + Olivia Ultra's Kusjesmachine

Zondag 19 februari 2017 vanaf 21:00 uur.

Virginia Wing - Het Londense Virginia Wing ging na hun debuut 'Measures Of Joy' van een trio naar een duo. Waren ze eerst een indieband met een dosis elektronica, is het nu vooral een electroduo. Het vertrokken bandlid is drummer Sebastian Truskolaski en zijn live-drums vervangen door geprogrammeerde beats en drumcomputers, wat op zich al een flinke verandering in het geluid is.
Het overgebleven duo van Alice Merida Richards (zang, synth, samplers) en Sam Pillay (gitaar, synth, programmering) heeft het vertrek aangegrepen om het geluid nog verder te veranderen. De nummers zijn uit veel meer lagen opgebouwd dan voorheen en er zit meer gekte in; bewuste stoorzenders, achtergrond geluiden en licht psychedelische elementen. Het is een mix geworden tussen Miss Kitten, Holly Herndon, Laurie Anderson en de latere albums van Broadcast.
Een reden voor die stoorzenders en bewerkte geluiden is de labyrintitis die Richards kreeg, een aandoening aan het oor die het evenwichtsorgaan aantast en disoriëntatie en duizeligheid met zich mee brengt. Het duidelijkst is dit hoorbaar in Hammer and Nail, waar de bewerkte, haperende stemmen een duizeligmakend effect hebben.

Olivia Ultra's Kusjesmachine - Berlijn, Parijs, Las Vegas? Nee, Olivia Ultra's Kusjesmachine komt gewoon van het eiland van Dordt. Bliepjes, piepjes en kusjes spuwt de kusjesmachine. Daar wordt Ultra's gevoelige snaar door geraakt en er golven als vanzelf lieflijke oerklanken uit haar fijn besnaarde strotje. met als gevolg een Oorgastisch hoogtepunt.

Toegang: Gratis | Zaal open 20.00 uur | Aanvang 21:00 uur

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat Noord 142-144
Organisator: DOOR
Telefoonnummer: 06-55491013
Email:doordordrecht@gmail.com
Website:www.facebook.com/DOORDordrecht


Deel dit bericht met je vrienden!