Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Thomas van Heck'
07jan

Expositie Thomas van Heck

Van zaterdag 7 januari 2017 tot en met zondag 30 april 2017.

Thomas van Heck “even terug in Dordt”
Thomas van Heck (1910-2006) was de laatste Dordtse impressionist en Meester van de Biesbosch. Momenteel hangen er kunstwerken van hem in natuur- en cultuurhistorisch museum Twintighoeven, Noorderelsweg 2b in de Dordtse Biesbosch. De expositie duurt van 7 januari tot 30 april 2017.

Dit werd mogelijk gemaakt door de jongste dochter van de schilder, Mieke, die schilderijen van haar vader wist te bemachtigen uit nalatenschappen van derden. De schilderijen zijn dan ook bijna allemaal te koop. Zelf beheert zij de prachtige collectie die haar vader achterliet in Museum/Atelier Thomas van Heck aan de Bredabaan 549 te Brasschaat in België. Ongeveer drie kwartier rijden vanaf Dordrecht.

Thomas van Heck heeft de laatste 40 jaar van zijn leven , samen met zijn vrouw Neeltje, door de Biesbosch gezworven met zijn schip De Schilder. Hij schilderde alle jaargetijden, met name de winters waren voor hem favoriet. Ook het uur van de dag was belangrijk, de ochtendjes en de avondjes, zo sprak hij daar over. Hij gebruikte die verkleinwoorden om zijn liefde voor de natuur te benadrukken.
Thomas van Heck heeft altijd van zijn werk kunnen leven. Vroeger schilderde hij veel in het oude Dordrecht, je ziet schilderijen van buurten, die niet meer bestaan. Door nieuwbouw en het toenemend verkeer trok hij naar zijn geliefde Biesbosch. Ook daar heeft hij  oude beroepen vastgelegd die nu ook niet meer bestaan.

Museum Twintighoeven is dus een uitgelezen plaats omdat daar alles in het teken staat van de natuur , de beroepen en de dieren van vroeger en nu. Helaas is er geen plaats voor heel veel schilderijen en tekeningen, maar men kan natuurlijk ook in het museum te Brasschaat het hele oeuvre bekijken. Dat is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag-middag. I.v.m. vakanties altijd even bellen: tel. +32- 484 99 11 12. Bekijk de site www.thomasvanheck.com

De expositie is geopend op woensdagen van 10-16 uur en op zaterdag en zondag van 12.30-16.00 uur.

Museum Twintighoeven is gevestigd in boswachterij De Elzen aan de Noorderelsweg 2B te Dordrecht. Na de Viersprong rechtsaf, is dit de boerderij aan de linkerkant van de weg.

Contactinformatie:
Locatie: museum Twintighoeven, Noorderelsweg 2b (Dordtse Biesbosch)
Website:www.twintighoeven.nl


Deel dit bericht met je vrienden!